PlayStation bygger konkurrent til Xbox Game Pass

Sony arbejder angiveligt på en tjeneste, der skal konkurrere mod Xbox Game Pass. Man betaler et månedligt abonnement og får adgang til et katalog af spil.

PlayStation bygger konkurrent til Xbox Game Pass

Microsoft har kæmpe succes med deres Xbox Game Pass-tjeneste, hvor brugere betaler et månedligt abonnement og får adgang til et stort katalog af spil. Sony har allerede deres PlayStation Plus- og PlaySation Now-tjenester, men endnu ikke noget der kan matche Microsofts tilbud. Det er dog kun et spørgmål om tid, for Sony bygger angiveligt en ny tjeneste, der skal være en direkte konkurrent.

Se også: Xbox Game Pass kommer til Xbox og Windows 10

Samler Playstation Plus og Now

Den nye tjeneste fra Sony, som lige nu går under kodenavnet Spartacus, forventes at give direkte adgang til hundredevis af spil, nye og gamle, som gennem et månedligt gebyr, kan hentes eller streames til PS4 og PS5. Sonys PlayStation 4 har solgt hele 116 millioner enheder, så der er grundlag for en god forretning, hvis ellers Sonys tjeneste bliver en fristende af slagsen. Men hvis der er noget PlayStation kan lokke med, er det eksklusive spiltitler.

Tjenesten fra Sony forventes at samle PlayStation Plus og Now til en samlet pakke. Om det hele får nyt navn eller blot ændret indhold vides ikke endnu.

PlayStation skal have Xbox Game Pass konkurrent.

Læs også: Nu bliver det endnu sværere at købe PlayStation 5

Tre PlayStation-abonnementer at vælge imellem

Man kender endnu ikke alle detaljer om tjenesten, men den forventes at blive opdelt i tre abonnementer med forskellige månedlig pris.

Det første abonnement vil ligne det nuværende PlayStation-abonnement, som er meget populært blandt forbrugerne. Seneste tal viser, at der er omtrent 47 millioner aktive PlayStation Plus-abonnementer.

Den næste niveau af abonnementet vil tilbyde et stort katalog af klassiske PS4-spil samt nogle PS5-spil. Tredje niveau vil give tidlig adgang til demoer, streaming af spillene i kataloget samt et bibliotek af klassiske PS1-, PS2-, PS3- og PSP-spil.

Et Xbox Game Pass koster koster fra 79 kroner per måned, som giver adgang til over 100 konsolspil. PlayStation Plus koster i øjeblikket 65 kroner per måned. Skal man have PlayStation Plus med adgang til spilkataloget forventes prisen af matche Microsofts tilbud.

Læs også: Disse store spil kommer til PlayStation 5 i 2022