Microsoft Xbox Game Pass er kommet til Android

Microsoft Project xCloud er nu klar til Android med adgang til over 100 spil til en fast månedspris. Se krav, de Android-mobil skal opfylde.

Microsoft Xbox Game Pass er kommet til Android

Spiller man spil på Android og kunne tænke sig at tjekke en nu streamingtjeneste ud, så kan det være godt at vide, at Microsoft Project xCloud er kommet til Android. Det sker i form af Xbox Game Pass, der bedst kan beskrives som Netflix for videospil.

xCloud klar til Android i form af Xbox Game Pass

I modsætning til andre streamingtjenester som Google Stadia betaler man kun et engangsbeløb, og derefter har man adgang til alle spil i biblioteket.

Stadia er også en spilstreamingtjeneste, men den store forskel er, at Stadia kun er en platform, hvor det er nødvendigt først at købe hvert spil, inden man kan spille dem. Anderledes er det med Xbox Game Pass, hvor man får adgang til et bibliotek med mere end 150 titler fra start og hvor flere titler kommer til løbende.

Til gengæld ejer man ikke spillene, på samme måde som man heller ikke ejer musikken eller filmene på andre streamingtjenester.

Se også: Pris på Xbox Series X

Pris på Xbox Game Pass til Android

Spiller det ingen rolle, er det en supersmart måde at kunne nyde en masse titler på én gang og til en yderst rimelig pris. Et abonnement på Xbox Game Pass Ultimate kommer til at koste 99 kroner per måned, men tjenesten bliver kun tilgængelig på Android.

Apple har for nylig ændret lidt på retningslinjerne for App Store, der i teorien kan gøre det muligt for spilstreamingtjenester at findes i butikken, men det hele er stadig meget striks. Derfor er det ikke så sandsynligt, at Microsoft har tænkt sig at prøve lykken i App Store.

Se også: Bredbånd til gamere

Krav til din Android-mobil

For at kunne spille og bruge Xbox Game Pass på en Android-mobil skal man have en mobil med Android 6.0 Marshmallow eller nyere og Bluetooth 4.0 eller nyere.

Man kan koble en spilkontrol til mobilen med bluetooth eller USB. Både DualShock 4 og Xbox trådløse kontroller benytter microUSB med USB-A kabel og sammen med en OTG-adapter (micro USB, USB-C) kan man koble dem til mobilen.

Se også: Nyheder om gaming

Mere til sagen

Siden redaktionen kørte denne nyhed er der kommer nyt i sagen. Daniel Søgaard Hald kørte videre med bolden. d. 11/9/2020 gik vi videre med temaet i historien om Xbox Series X klar til salg 10. november – pris og forudbestilling – Klik her. Seneste højaktuelle stof om “Xbox” finder du i denne spalte..