Nu bliver flere LG TV endnu bedre til gaming

Et udvalg af LGs TV bliver nu de første med Dolby Vision HDR ved 4K 120Hz, hvilket passer perfekt til de nyeste spillekonsoller.

Nu bliver flere LG TV endnu bedre til gaming

LG ruller nu en opdatering ud til deres modeller i deres C1 og G1 OLED-TV-serie, hvilket giver dem Dolby Vision HDR ved 4K 120Hz. De bliver dermed i første TV på markedet med dette, og bliver samtidig endnu bedre til gaming med de nye spillekonsoller.

Læs også: Xbox Series X har en stor fordel over PlayStation 5

Når der markedsføres for nye TV i dag, så er det ikke kun med fokus på film-oplevelsen, som det tidligere var. Nu er der mange flere vigtige parametre, som er vigtige for forbrugerne, blandt forbindelser, smart-tv oplevelsen, apps og ikke mindst gaming. Flere TV producenter går all-in på gaming, på deres TV. Det er blandt andet Sony, Samsung og LG, der vil være det foretrukne valg til gaming. Og det er der mange måder at gøre på, fx HDR, et hurtigt skærmpanel, HDMI 2.1 og specifikke gamingfunktioner. For at understøtte de nye spillekonsoller, Xbox Series X/S og PlayStation 5, så er et must 4K-opløsning, 120 Hz og HDR. Og det understøtte alle disse nye high-end TV. Men hvad de ikke allesammen tilbyder er en kombination af 4K, 120 Hz og Dolby Vision HDR. Det gør LGs C1 og G1 med seneste opdatering.

LG har sagt til Forbes, at beta-software med 4K / 120Hz support kommer til andre 4K-tv, herunder sidste års CX- og BX-modeller. Der er endnu ikke noget ord om nogen opdatering til OLED-tv i 2019.

LG TV
Game Dashboard på LG TV

Mangler spil med Dolby Vision HDR

Der er dog lige det, at LG ruller en funktion ud, som man endnu ikke kan bruge til noget. Der er endnu ikke nogle spil på markedet, som understøtter Dolby Vision-gaming HDR-teknologi. Det er dog ikke umuligt, at Battlefield 2042 bliver første spil med Dolby Vision HDR. Dolby Vision kan hjælpe forbrugerne med at ramme de perfekte indstillinger for spillene, da dette vil være indkodet i Dolby Vision-spil.

Den nye firmware tilføjer også Game Dashboard, en flydende menu, der skal hjælpe LG-ejere med at konfigurere deres tv og se, hvilke indstillinger der er aktiveret. Det fungerer på ethvert 2021 LG TV med Game Optimizer og kan vise status for TV’ets sorte stabilisator, lave latenstid og variabel opdateringshastighed (VRR) eller skifte mellem indstillinger, der er indstillet til bestemte genrer.

Se også: Samsung Odyssey G7: gaming-skærm til PS5 og Xbox Series X

Mere til sagen

Siden vi publicerede denne artikel er der kommet mere til sagen. Daniel Søgaard Hald kunne ikke lade være. 22/6/2021 blev sagen bragt videre med en nyhedsartikel med fokus på Samsung Odyssey G7: gaming-skærm til PS5 og Xbox Series X – Følg den videre udvikling her. Se også seneste nyt om emnet her.