Så vildt bliver Battlefield 2042 – lanceringsdato og forudbestilling

Endelig fik vi en forsmag på Battlefield 2042. Læs hvor vildt Battlefield 2042 bliver samt alt om forudbestilling, lanceringsdato og platforme.

Så vildt bliver Battlefield 2042 – lanceringsdato og forudbestilling

Der sad hundredetusinder og ventede på, at en helt bestemt stream gik i gang i går klokken 17:00 dansk tid. Der var det nemlig (endelig) blevet tid til lanceringen af den næste store satsning fra Electronic Arts: Battlefield 2042. I forhold til de to seneste spil i serien, Battlefield 1 og Battlefield V, så er det nye spil meget anderledes. Her er alt du skal vide om Battlefield 2042 med forudbestilling, lanceringsdato, platforme, spiludgaver og mere.

Aldrig har der været mere hype omkring et Battlefield-spil end dette. Og det er der flere grunde til. Først og fremmest var Battlefield V ikke nogen stor succes, tværtimod faktisk. Og det betyder, at vi skal helt tilbage til Battlefield 1, for at få en af de rigtig fede oplevelser i serien, men så er vi også tilbage til 2016. Så efter flere års venten, så er fans af serien mere end klar til et nyt spil. Og her det også vigtigt at huske på, at gaming i dag er større end nogensinde, så der er helt naturligt et større publikum. Og med stor mangel på gode first person shootere på markedet, så er interessen for Battlefield 2042 massiv.

På søndag, den 13. juni, er Battlefield 2042 tilbage med en gameplay-video, hvor vi kan få et bedre indtryk af den oplevelse spillet tilbyder.

Læs også: De 10 mest ventede spil til PlayStation 5 i 2021

Kort om historien

Fans har virkelig håbet på, at Battlefield ville vende tilbage til moderne krigsførelse, som man så det i Battlefield 4. Og det ønske blev indfriet. Som titlen afslører, så foregår Battlefield 2042 i en nær fremtid.

I Battlefield 2042 er verden ikke som vi kender den i dag. Med mangel på mad, energi og rent vand er nationer kollapset, og det har skabt den største flygtningekrise i menneskets historie. Rusland og USA er stormagterne, som har fanget hele verden i en åben krig. Og her finder vi fremtidens soldater, som ikke er din typiske soldat. De kaldes for Non-Patriated, eller kort Non-pats. Blandt disse er familier, landmænd, ingeniører, soldater – her er alle med i kampen. No-Pats slutter sig til begge sider, kæmper ikke for et flag, men for en fremtid i denne nye verden.

Læs også: Battlefield-spil er på vej til mobilen

Spiltyper

En af de helt store nyheder ved BF 2042 er mængden af spillere, som nu er oppe på 128. En fordobling fra tidligere spil. I Battlefield 2042 får vi de klassiske spiltyper, såsom Conquest og Breakhrough, men vi får også helt nye spiltyper.

Indtil videre har DICE, som udvikler spillet, og EA Games, som udgiver spillet, afsløret enkelte detaljer om Hazard Zone. Hazard Zone spiller man som et hold, med en stor indsats, hvilket kunne lyde som en slags Battle Royale, men åbentbart ikke er det. Flere detaljer kommer senere i år.

Til sidst er der en tredje spiltype, udviklet af DICE LA, som bliver afsløret til EA Live til juli.

Læs også: 25 eksklusive spil på vej til PlayStation 5

Maps og classes

Battlefield 2042 bliver lanceret med hele syv maps. Og der er ikke bare tale om typiske maps, men gigantiske af slagsen, hvor der er forkellige in-game-events, skiftende vejrforhold, tornadoer man kan udnytte og meget meget mere. Med 128 spillere på samme tid, så bliver det en oplevelse, som aldrig før. Og her er der selvfølgelig også en lang række af tanks, transportmidler, jets, helikoptere og meget mere – og en robothund, ja tak.

De syv maps er:

Orbital: It’s a race against time and hostile conditions as you fight around the site of an imminent rocket launch. Watch out for both enemy fire and upcoming storms on this dynamic map.

Hourglass: Fight in a city lost to the desertification around it. Massive dust and sand storms are constantly rolling in, blotting out the natural light, as you battle for control of a convoy trapped in the shifting sands.

Kaleidoscope: In a state-of-the art metropolis in South Korea, zipline between skyscrapers and fight among the plazas surrounding the city’s iconic data center.

Manifest: Watch out for tropical tornadoes and navigate through maze-like cargo containers in this key trade location, vital to American supply lines.

Disgarded: Along a strategic section of India’s west coast, colossal ships stranded on the beach are being stripped for parts. Fight among the hulls of these behemoths while adapting to deadly storms.

Breakaway: Tread carefully on this dynamic map, where oil extraction has turned the freezing area to a strategic hot spot. Take advantage of destructible fuel tanks and silos that create debris fields and permanent fires when destroyed.

Renewal: A giant wall, built to secure rich, man-made agricultural areas, takes center stage on this intense map. Prepare for the extreme conditions, deploy, and secure the access points and massive gates in the wall.

Når Battlefield 2042 lanceres senere i år, bliver det med 10 forskellige såkaldte Specialists. Specialister vil være udstyret med deres egen unikke evner og gadgets og har udstyr (loadouts), som man selv kan tilpasse. Som specialist får spillerne adgang til et banebrydende arsenal af våben, udstyr og køretøjer, der skal bruges i kamp.

Indtil videre er der løftet sløret for fire specialister.

Battlefield 2042 blive opdelt i sæsoner, der kører i cirka tre måneder (altså fire sæsoner om året). Hver sæson vil indeholde både et gratis og betalt premium Battle Pass.

Platforme

Battlefield 2042 kommer til følgende platforme: Windows-PC: Origin, Steam og Epic Games Store
Konsol: PlayStation 5 & Xbox Series X | S, PlayStation 4 & Xbox One.

En vigtig detalje her er, at der på ældre spillekonsoller kun vil være 64 spillere. Hvor nye konsoller og PC har 128 spillere.

Læs også: Xbox Series X har en stor fordel over PlayStation 5

Battlefield 2042 – forudbestilling og lanceringsdato

Battlefield 2042 lanceres den 22. oktober 2021. En Open Beta vil blive tilgængelig tidligere, hvis man forudbestiller. Der kommer tre udgaver af Battlefield 2042: Battlefield 2042, Battlefield 2042 Gold Edition, Battlefield 2042 Ultimate Edition.