Nu skal Samsungs telefoner skal være bedst til gaming

Med ny grafikchip baseret på teknologi fra PlayStation 5 går Samsung all-in på mobil-gaming. Samsungs telefoner skal være bedst til gaming.

Nu skal Samsungs telefoner skal være bedst til gaming

Gaming på mobilen er enormt og slår alle andre platforme. Udviklere og producenter af telefoner vil alle gerne have en bid af den store kage. I et forsøg på at levere en bedre gaming-oplevelse og tage en større bid af kagen, så afslører Samsung nu en helt ny grafikchip, baseret på samme teknologi brugt i PlayStation 5 og Xbox Series X.

Samabejdet mellem Samsung og AMD er ikke nyt, men først nu lancerer de sammen den nye RDNA2 GPU, som skal gøre Samsungs telefoner til de bedste gaming-telefoner. Kort fortalt betyder det, at fremtidige Samsung Exynos-chipset bliver udstyret med RDNA2 grafikchippen fra AMD, som skulle levere voldsomme forbedringer til mobil gaming. Den nye chip bygger på teknologi, som benyttes i de nyeste spillekonsoller, hvilket betyder avancerede ting som Ray Tracing nu kommer til mobilen.

Se også: De hurtigste Samsung-telefoner på markedet

Bedre grafik, mindre batteriforbrug

På den netop afholdte Computex 2021 har AMD afsløret den nye RDNA2 GPU, som kommer til at sidde i fremtidige topmodeller fra Samsung, i kombination med deres Exynos-chipset. AMDs administrerende direktør Dr. Lisa Su kunne fortælle, at den splinternye grafikchip inkluderer avancerede funktioner som ray tracing og variable rate shading for at tilbyde grafik i højere kvalitet, og endda med en forbedret energieffektivitet.

RDNA2-chippen er baseret på er baseret på AMD RDNA 2 GPU chippen, som man finder i PlayStation 5 og Xbox Series X.

Den kraftige grafikchip kommer sammen med et nyt Exynos-chipset fra Samsung.

Læs også: Mobiltelefonen er den største spilplatform i verden

Hvornår kommer RDNA2-grafik til Samsung-telefoner?

Samsungs Exynos-chipset er ikke ligefrem kendt for at være grafikmonstre, hvorfor dette kan få en enorm betydning for Samsung. Samarbejdet med AMD virker umiddelbart som en klog beslutning, da Samsung længe har forsøgt at forbedre GPU-ydelse, og AMD er ekspert på området. Det kan få enorm betydning for Samsung.

Sammen med afsløringen af den nye grafikchip afslørede AMD, at næste Samsung flagskib vil blive udstyret med den. Om der her menes Samsung Galaxy Note 21, som kommer til efteråret, eller Galaxy S22, som forventes i starten af 2022, vides ikke. Senere i år viser Samsung den nye Exynos-chip frem med RDNA2 GPU’en. Her vil vi garanteret også kunne få en fornemmelsen af ydelsen.

Læs også: De 5 hurtigste, vildeste og bedste telefoner til gaming