PlayStation 5 får idag gigant-opdatering

Seneste PS5-opdatering giver understøttelse af M.2 SSD-lagerplads, nye softwarefunktioner og 3D-lyd til indbyggede tv-højtalere.

PlayStation 5 får idag gigant-opdatering

Sony er klar med en længe ventet mulighed for PlayStation 5: muligheden for at udvide lagerpladsen med M.2 SSD. Det bliver muligt fra i dag efter en opdatering, som rulles ud globalt. Heri er der også nye funktioner i brugerfladen, understøttelse af 3D-lyd samt nye funktioner til PS Remote Play.

Læs også: Nu kommer der en ny udgave af PlayStation 5

Det bliver lettere at slukke PS5

Opdateringen kommer med en række forbedringer og funktioner til PlayStation 5-softwaren, som blandt gør det lettere at slukke konsollen. Nu kan man nemlig flytte rundt på Quick Settings, så man kan placere Power-menuen som det første – eller noget andet, hvis man skulle have de lyster.

Man vil også lettere kunne se og skrive til online venner og grupper direkte fra Game Base i kontrolcentret.

Det bliver (heldigvis) også lettere at adskille PS4- og PS5-udgaver af spil efter den nye opdatering. Det vil nu tydeligt blive vist, hvilke udgave af spillet det er.

Du kan høre Sony fortælle om alle nyheder i opdateringen i denne video:

3D-lydunderstøttelse til tv-højttalere

Opdateringen til PlayStation 5 kommer også med nye funktioner til konsollens imponerende 3D-lyd. Tidligere har man skullet benytte et kompatibelt headset, men nu kan også tv’ets indbyggede højtalere forvandles til tredimensionel lyd.
Når det er aktiveret i menuen Lyd, forvandler denne funktion standard to-kanals tv-højttalerlyd til tredimensionel lyd, hvilket giver større gameplay-fordybelse. Spillere kan måle akustikken i deres værelse ved hjælp af mikrofonen på deres trådløse DualSense-controller.

Læs også: Disse spil til PlayStation 5 har 120 fps

Den store: M.2 SSD-lagringsudvidelse

Fra i dag vil ejere af en PlayStation 5 kunne udvide lagerpladsen i konsollen med det lynhurtige M.2 SSD-lager. M.2 SSD er hurtigt nok til, at der kan afvikles PS5-spil direkte fra det.

Du kan læse om kravene til M.2 SSD lagertypen her. Fx skal det have en læsehastighed på 5.500 MB/s eller hurtigere. Størrelsen der understøttes er fra 250 GB til 4 TB. Men vær opmærksom på, at priserne på M.2 SSD’er stadig er meget høj.

Læs også: Disse store spil kommer til PlayStation 5 i 2022