Sony: Disse BRAVIA-tv er “klar til Playstation 5”

Sony vil gøre det lettere for forbrugere at vælge de tv, der giver en god spiloplevelse sammen med den kommende PlayStation 5. Se, hvilke Sony-tv der er ”Ready for PlayStation 5”.

Sony: Disse BRAVIA-tv er “klar til Playstation 5”

Vi nærmer os med langsomme skridt lanceringen af Sonys næste PlayStation 5. Det naturlige med en it-gigant som Sony må være, at Sony i den anledning vil promovere dets egne Sony BRAVIA-tv – og det gør producenten også nu – sådan da.

I en pressemeddelelse annoncerer Sony nu, at kun to Sony BRAVIA-tv er ”Klar til PlayStation 5”. Der er tale om modellerne XH90 og 8K-tv’et ZH8. Men hvad vil det sige at være “klar til PlayStation 5”?

I bund og grund dækker det først og fremmest om, at tv’erne understøtter HDMI 2.1, hvilket vil sige, at en eller flere HDMI-porte i tv’et kan afspille indhold i 4K-opløsning (3.840 x 2.160 pixels) med 120 billeder i sekundet – selvfølgelig under forudsætning af, at spillene også understøtter både 4K ved 120 fps.

Læs også: Her er pris og salgsstart for PlayStation 5

BRAVIA Game Mode giver lavt input lag

På de to kompatible Sony BRAVIA-tv vil du altså kunne spille med en høj opdateringshastighed, der giver en rar spiloplevelse. Det hænger også sammen med BRAVIA Game Mode, som er en anden feature, der vil være i tv, der er ”klar til PlayStation 5”.

BRAVIA Game Mode ændrer på skærmenes responstid og reducerer input lag, så forsinkelsen fra for eksempel et tryk på en controller og til at skærmen reagerer er så lav som mulig. En fordel med BRAVIA Game Mode er også, at brugeren kan vække både tv’et og PlayStation 5 med den nye trådløse DualSense-controller til PlayStation 5. Det er også muligt at betjene PlayStation 5 udelukkende med tv-fjernbetjeningen.

Bortset fra BRAVIA Game Mode, som Sony udruller via en opdatering til tv’erne, ser Sonys ”Ready for PlayStation 5”-stempling af egne BRAVIA-tv ifølge en klummeskribent på Forbes ikke ud til at give brugeren mange andre fordele, end hvad man kan finde på andre 4K-tv, der understøtter HDMI 2.1 VRR (Variable Refresh Rate). Og lige netop når det kommer til at forberede eksisterende Sony BRAVIA-tv til den store PlayStation 5-lancering senere på året ser Sony ud til at være faldet lidt af på den.

Hverken Sonys 4K LCD-modeller fra 2020 (XH9505) eller Sonys nye A8 og A9 OLED-tv fra 2020 er nemlig ”Klar til PlayStation 5”, da de ikke understøtter HDMI 2.1. Så er der til gengæld LG, som allerede begyndte at understøtte HDMI 2.1 i 2019-modellerne såsom B9, C9, E9, Z9 og R9.

Sony og dets tv-afdeling burde have været mere forudseende og netop have gået forrest, når det kommer til implementering af HDMI 2.1 for at kunne markedsføre alle de nyeste premium BRAVIA-tv som de oplagte tv til at få mest ud af den kommende PlayStation 5, lyder kritikken i klummen i Forbes.

Finder du et tv, som understøtter HDMI 2.1 og dermed 4K med en opdateringshastighed på 120 Hz, kan du altså langt hen ad vejen få samme oplevelse som et tv, der er “klar til PlayStation 5”. De fleste tv har mulighed for at kunne indstille tv’et til en billedtilstand optimeret til sport eller spil, som minimerer input lag, og så godt som alle tv understøtter i dag også HDMI-CEC, så du kan du tænde tv’et med et tryk på controlleren, som tænder spillekonsollen og sender et signal til tv’et om også at tænde.