Sony køber Destiny-studiet Bungie

Sony opkøber noget overraskende spilstudiet Bungie, der blandt andet hitter med sci-fi-spillet Destiny - spilmarkedet bliver konsolideret.

Sony køber Destiny-studiet Bungie

Sony har planer om at opkøbe studiet Bungie, der blandt andet står bag sci-hi hittet MMO Destiny, for den nette sum af 3,6 milliarder dollars, næsten 24 milliarder kroner.

Bungie bliver i så fald en del af Sony Interactive Entertainment-familien, der også inkluderer Insomniac Games, Naughty Dog, Guerilla Games, Sucker Punch Productions, Bluepoint Games og en række andre prominente studier.

En ny æra for spilproducenten

Bungie ser opkøbet som en begyndelse på en ny æra for selskabet, en hvor fokus ligger på global multimedieunderholdning, og ikke kun spil.

Bungie beholder den kreative kontrol over sine franchises og skal stadig udvikle til flere platforme, ikke kun PlayStation, skriver CEO Pete Parsons i et blogindlæg: “Vi vil fortsætte med at udgive og udvikle vores spil uafhængigt og kreativt,” skriver han. “Vi vil fortsætte med at drive et fælles Bungie-fællesskab. Vores spil vil fortsat være der, hvor vores fællesskab er, uanset hvor de vælger at spille.”

Ryan bekræftede desuden, at Destiny 2 og Bungies kommende spil fortsat skal publiceres på platforme uden for PlayStation-verden. For Sony er målet ifølge Ryan at kunne levere flere spil live, online og på flere platforme.

Microsoft opkøber Activision Blizzard

Opkøbet kommer kort tid efter, at vi 18. januar hørte om Microsofts købsplaner af Activision Blizzard for tæt på 455 milliarder kroner og det er det seneste tegn på, at industrien for videospil er kommet ind i en konsolideringsfase.

Store selskaber som Microsoft, Sony og Tencent er i gang med at få så mange studier ind under sine vinger som muligt i en kamp om eksklusivitet. Som konsolproducenter har Sony og Microsoft en særlig magt i den slags forhandlinger med deres medfølgende millioner af spillere på henholdsvis PlayStation og Xbox-platformene.

Se også: Bedste bredbånd til spil

Overraskende opkøb af Bungie

Sonys opkøb af Bungie er lidt overraskende med tanke på studiets start. Bungie er Halo-franchisens oprindelige hjem og var en del af Microsoft-familien fra 2000 til 2007. Halo var og er en vigtig serie for Xbox-konsollen, og Bungie var overhovedet for franchiset i næsten et årti under Microsofts paraply.

I 2007 gik Bungie og Microsoft hver til sit, og i 2010 underskrev Bungie en publiceringsaftale med Activision om Destiny-franchisen. Den aftale varede frem til 2019, hvorefter Bungie selv overtog publiceringen.

Se også: Bedste spiltelefoner