Sony lancerer kraftigere PlayStation 4 Pro

PlayStation 4 får en kraftigere storebror med Pro-efternavn. Større muskler giver 4K, VR og HDR support.

Sony lancerer kraftigere PlayStation 4 Pro

Mens hele tech-verdenens øjne er rettet mod Apples og deres nye iPhones, lancerer Sony en længe rygtet storebror til PlayStation 4 konsol fra 2013.

Visuelt vil den ikke flytte sig synderligt fra forgængeren med sit karakteristiske kantede look. Dimensionerne er dog vokset lidt, PlayStation 4 Pro er et par centimeter bredere og dybere end før og den vejer et halvt kilo mere end tidligere.

Det større volumen giver plads til stærkere indmad der nu vil understøtte både 4K opløsning og HDR effekter.

Musklerne bag leveres fortsat af fintunet 8-kernet AMD processor, hvor udviklingen især skal findes i den grafiske chip som nu yder 2,2 gange højere end hos forgængeren.
Med i alt 4.2 TFLOPS regnekraft vil spil kunne leveres i 4K-opløsning, samtidig med at HDR-effekter med mere levende farvegengivelse og større kontrast.

De større kræfter giver slutteligt mulighed for at bruge PlayStation VR, Sonys bud på et Virtual Reality headset til virtuelle spiloplevelser.

Se også:  Sony afslører dansk lanceringsdato for PlayStation VR

Sony Playstation 4 Pro
Sony Playstation 4 Pro har samme kantede look som før. Foto: cnet

Ingen 4K Blu-Ray

Selvom PS4 Pro understøtter streaming og visning af 4K-titler, er selve Blu-Ray drevet ikke opgraderet til at understøtte Ultra HD skiver i det fysiske format. Der verserer dog rygter om en mulig softwareopdatering, som skulle bringe 4K-support til Blu-Ray drevet.

Prisen lyder på 399 Euro når den vil ryge i handlen fra den 10. november. I Danmark vil det givetvis betyde, at debutprisen bliver på omkring 3.200 kroner.

Læs også:  Sony vil lave super-Playstation 4 med 4K-kræfter

Specifikationer PlayStation 4 Pro

Dimensioner: 295 x 327 x 55 mm – 3,3 kg
Ydelse: AMD Jaguar octa-core, Radeon grafik op til 4,20 TFLOPS
Ram: 8GB
Lager: 1000 GB
Drev: Blu-Ray, DVD
Netværk: WiFi 802.11 a/b/g/n/ac, 1 Gbit Ethernet, Bluetooth 4.0
Porte: 3x USB 3.0, HDMI 2.0a, S/PDIF
Kontroller: DualShock 4
Forventet pris: 3.199 kroner

Temaet følges op

Redaktionen har fulgt udviklingen. Her er de efterfølgende historier. mobilsiden gik videre med historien. d. 10/8/2016 fulgte vi artiklen op med artiklen; Sony afholder PlayStation-event: Er en ny PS4 på vej?Klik her og læs den fulde artikel.. Få også seneste nyt om emnet her.