Xbox Series X og S får nu Dolby Vision i spil

Spilkonsollerne Xbox Series X og Series S får snart Dolby Vision gennem en softwareopdatering. Mere end 100 spil vil understøtte teknologien.

Xbox Series X og S får nu Dolby Vision i spil

Microsofts to nyeste spillekonsoller har allerede Dolby Atmos og får snart en spændende tilføjelse, nemlig Dolby Vision. Og det betyder altså, at Xbox Series X og S bliver de eneste to spillekonsoller i verden, der tilbyder begge teknologier.

Dolby Vision er en HDR-standard og et stort skridt opad i forhold til standard HDR10. Dolby Vision er i stand til at opnå både højere lysstyrke og lavere lysstyrke sammenlignet med HDR10, hvilket resulterer i et endnu bredere dynamisk område. Dolby Vision understøtter også 12-bit farver, og selv om der endnu ikke findes 12-bit skærme, gør det standarden mere fremtidssikret med en større farvedybde.

Microsoft har tidligere kun introduceret Dolby Vision på konsollerne i Xbox-serien, men kun til brug i medieapps. Apps som Netflix og Apple TV kunne benytte Dolby Vision, når de var forbundet med et kompatibelt tv. Funktionen blev derefter gjort tilgængelig for spil via en betaopdatering. Og den beta skule angiveligt være færdigtestet og klar til at blive rullet ud til alle.

Læs også: Xbox Series X har en stor fordel over PlayStation 5

Over 100 spiltitler med Dolby Vision

Microsoft og Dolby arbejder også sammen med spiludviklere om at implementere Dolby Vision i ældre titler. Spil, der allerede understøtter HDR10 eller Microsofts Auto HDR-funktion, vil også automatisk blive opgraderet til Dolby Vision, når de er tilsluttet en kompatibel skærm.

Microsoft har lovet, at mere end 100 next-gen titler, der er optimeret til Xbox Series-konsollerne, enten allerede understøtter Dolby Vision eller vil gøre det i fremtiden. Kommende spil som Halo Infinite vil også blive lanceret med Dolby Vision out of the box.

Til sammenligning har Sonys PlayStation 5 ikke understøttelse af Dolby Vision eller Dolby Atmos. PlayStation 5 mangler også understøttelse af mere betydningsfulde funktioner til spil, som f.eks. variabel opdateringshastighed (VRR) og 1440p-opløsning.

Læs også: Xbox Series X-spillekonsollen får ny 4K-brugerflade

Sidste tilføjelse til sagen

Temaet fortsætter med at være relevant. Steen Jørgensen fortsatte historien. 27/8/2021 var der nyt om emnet i en artikel der tunede ind på Fede spil på vej til Xbox: Nyt fra Gamescon 2021 – Du finder den her. Tjek de seneste nyheder om temaet her.