Giver Huawei op? Salg af P- og Mate-serierne undervejs

Huawei er angiveligt i forhandlinger om at sælge high-end telefonserierne Huawei P- og Mate fra, skriver Reuters i dag i en eksklusiv artikel.

Giver Huawei op? Salg af P- og Mate-serierne undervejs

Vi har allerede set Huawei sælge Honor-forretningen i et forsøg på at redde brandets omdømme og muliged for overlevelse. Nu tyder det på, at dette meget vel kunne ske med Huaweis egne to brands, Huawei P- og Mate-serier.

Senest har vi set Huawei P40 Pro fra P-serien og Huawei Mate 40 Pro fra Mate-serien, og skal man tro disse rygter fra Reuters, så kunne de altså blive de sidste high-end telefoner fra kinesiske Huawei. Reuters har fået fat i to anonyme personer, som angiveligt skulle have direkte kendskab til sagen. Er dette sandt, så kunne vi meget vel se Huawei droppe ud af high-end smartphone markedet.

De to anonyme personer fortale Reuters, at forhandlinger mellem Huawei og et konsortium ledet af investeringsselskaber har foregået i flere måneder. Huawei skulle angiveligt have startet internt med at undersøge muligheden for at sælge mærkerne fra i september sidste år. Der er dog ikke oplyst en pris på de to brands, som mellem 3. kvartal af 2019 og samme periode i 2020 solgte telefoner for 39,7 milliarder dollars, oplyser analysevirksomheden IDC.

Se også: Disse Huawei-telefoner har stadig Google

Huawei har endnu ikke taget beslutningen

Ifølge de to kilder Reuters har fat på, har Huawei dog endnu ikke truffet en endelig beslutning om salget.

En talsmand fra Huawei siger, at “Huawei har ingen sådan plan.”. Og spørger man regeringen i Shanghai, så kender de heller ikke noget til det og nægter at kommentere yderligere.

Går aftalen i gennem, så kan vi se investeringsselskaber overtage mærkerne, hvor Huawei vil beholde sit nuværende P og Mate-ledelsesteam – altså lignende aftalen med Honor.

Et salg som dette kunne være hvad der skal til for, at Huaweis high-end smartphones holdes i live. Adgangen til Googles tjenester og appbutik var et stort tab for Huawei, som dette kunne give dem tilbage.

Se også: De bedste Android-telefoner

Stor mangel på chips

Huawei forsøger stadig at producere de Kirin-chipset, som vi finder i de to high-end telefonserier. Men der er store udfordringer med at skaffe de nødvendige chips. Analytikere har allerede lagt mærke til utilstrækkelige forsyninger af flagskibet P40 og Mate40-serien på grund af en alvorlig mangel på komponenter. Man forventer at Huawei løber tør for chipsets i løbet af i år.

Og man skal bestemt ikke undervurdere værdien af de to brand, Mate og P fra Huawei. Ifølge CounterPoint stod de for voldsomme 40 procent af Huaweis samlede salg i tredje kvartal af 2020. Og lige nu går det kun én vej for Huaweis salg af smartphones, og det er ned.

Læs også: Huawei-grundlægger ønsker sig konkurrence fra Honor

 

Mere til sagen

Der er kommet nyt til historien. Daniel Søgaard Hald valgte at gå videre med sagen. 21/1/2021 kom der flere nuancer om emnet med artiklen; Apple i front for udbredelsen af Ultra Wideband-teknologi – Den næste artikel om emnet finder du her. Få også seneste nyt om sagen ved at trykke her..