Huawei sælger hele Honor-forretningen

Det har været rygtet, men nu er det altså officielt: Huawei vil sælge Honor. Overraskende nok er dette ikke for at redde Huawei, men for at redde Honor-mærket.

Huawei sælger hele Honor-forretningen

Det var ikke mange Honor-telefoner der nåede til Danmark, men et par stykker fik vi da testet her på Mobilsiden, blandt andet Honor 8 og Honor 9 (stadig det sjoveste navn til en mobiltelefon nogensinde, synes vi). Det er dog ikke umuligt, at vi engang kommer til at se Honor herhjemme igen, men fremover vil de ikke være ejet at Huawei. Huawei har nemlig meldt ud, at de vil sælge Honor fra.

På et tidspunkt trak Huawei Honor-mærket ud af Danmark, fordi Huawei simpelthen endte med at konkurrere med sig selv. I hjemlandet er Honor rettet mod den yngre målgruppe og et billigere prisniveau. Det er ingen hemmelighed at Huawei er en anelse udfordret for tiden, men frasalget er ikke for at redde moderselskabet, men for at redde Honor.

I Huaweis fremlagte planer skriver de, at at beslutningen “er truffet af Honors branchekæde for at sikre sin egen overlevelse” efter “enormt pres” og “en vedvarende utilgængelighed af tekniske elementer, der er nødvendige for vores mobiltelefonvirksomhed.

Læs også: Qualcomm bekræfter: Kan nu sælge chips til Huawei

Afhængige af Huawei

Honor-mobiltelefonerne har indtil nu været dybt afhængige af udstyr fra moderselskabet. Specielt Kirin-chipset finder man både i Huaweis egne telefoner og i Honor-telefoner. Men at være under Huawei betyder samtidig, at Honor har været ramt at samme sanktioner fra USA – og det har begrænset dem. Under nyt ejerskab får Honor betydeligt mere fleksibilitet til at udvikle sine produkter og potentielt være i stand til at hente chipset fra Qualcomm og en appbutik og apps fra Google.

Huawei siger, at det “ikke vil have nogen aktier eller være involveret i nogen forretningsstyrings- eller beslutningstagningsaktiviteter i det nye Honor-selskab.” Virksomheden ejes af det nyoprettede Shenzhen Zhixin New Information Technology Co., et konsortium af partnere og regeringsstøttede virksomheder. Reuters rapporterede tidligere om måneden, at et Honor-salg kunne opnå 100 milliarder yuan (15,2 milliarder dollars).

Måske vi pludselig står med Honor-telefoner i Danmark, mens Huawei er ude?

Se også: Find de billigste priser på Huawei-telefoner