Google arbejder på automatisk registrering af Bluetooth-trackere

Med automatisk registrering indbygget i Android-telefoner vil Google sikre, at der ikke bliver placeret ukendte Bluetooth-trackere på folk.

Google arbejder på automatisk registrering af Bluetooth-trackere

Google arbejder på automatisk identificering af trackers til Android. Det er en funktion, der gør det muligt for din telefon at mærke det, hvis der dukker en ukendt Bluetooth-tracker op i nærheden af din telefon under en længere periode.

Se også: Bluetooth-trackeren Tile får nye venner

Skal være en ekstra lag af sikkerhed

Det er en funktion, der skal hjælpe med at undgå risikoen for, at ondsindede personer sætter Bluetooth-trackere som for eksempel Apples AirTags eller Tiles trackers på personer, uden at de ved om det, og derefter bruger dem til at følge efter dem.

Funktionen blev opdaget af 9to5Google, efter at de har gennemgået Play-tjenestens APK. Koden afslørede linjen ”Unfamiliar device alerts” efterfulgt af ”Unfamiliar Tag Detected Notification” med tre mulige smarttags – Tile tag, Finder tag og ATag, hvor der med de to benævnelser klart henvises til Apples AirTags og Tiles trackere.

Derimod er det uklart, hvad Finder henviser til. Når ens telefon identificerer en ukendt tag i nærheden, kan den finde frem til den og give dig besked.

Se også: Test af smarte enheder

Automatisk registrering er smartere

Apple har allerede denne funktion indbygget i sit iOS, hvor en AirTag giver en lyd fra sig, hvor den er adskilt fra sin ejer i mere end 24 timer. Både Apple og Tile har Android-apps, der kan identificere en uautoriseret smarttag i nærheden af din telefon, men de kræver manuel scanning, og det kan tage op til ti minutter.

Det er helt klart det smarteste at have automatisk identifikation indbygget i Android. Vi forventer, at Google fortæller mere om funktionen ved deres I/O konference i maj.

Læs også: Test af Samsung SmartTag – simpel, men smart