Google lancerer nu appen Duo: Videochat gjort simpelt

Det er godt tre måneder siden, Google præsenterede deres nyeste satsninger på mobil-kommunikation, og nu får vi lov at af smage det første af det.

Google lancerer nu appen Duo: Videochat gjort simpelt

Tilbage i maj måned til Google I/O blev vi præsenteret for to nye applikationer inden for chat-industrien, hvor vi mødte den intelligente besked-app Allo samt den videobaserede kommunikationsapp Duo.

Den sidstnævnte bliver den første af de to, som vi får lov at prøve kræfter med, og i dag er Google begyndt stille og roligt at udbrede appen i Play Store og App Store, som løbende vil blive tilgængelig for flere og flere. Det skriver The Verge.

De to nye chat-applikationer kommer som en satsning fra Google, efter at de længe har stået tilbage i den benhårde konkurrence som forbrugernes foretrukne chat-app, med Hangouts som deres tidligere hovedfokus.

Det skal der nu laves om på, og med Google Duo er det altså videoopkald, der er i centrum.

Se også: Allo er Googles nye og intelligente beskedapp

Duo er lavet til både Android og iOS, og vil derfor, modsat FaceTime fra Apple, virke for langt flere brugere på tværs af platformene.

Google satser på at gøre kommunikation via video endnu nemmere og mere simpelt, og du behøver ikke spekulere i, om din modpart har samme styresystem som dig, en telefon der er hurtig nok osv.

“Det skal ikke bare fungere på topmobilerne, det skal virke på high-end enhederne og på en 50$ Android-telefon i Indien,” fortæller Vicepræsident for Google kommunikations-afdeling, Nick Fox.

Læs også: Google Fotos: Lad ikke pladsmangel stoppe dig [VIDEO]

Netop mobiltelefoner er Googles primære mål med Duo, og de har derfor slet ikke gjort det muligt at ringe via en desktop-version.

Derfor registreres du heller ikke via din Google-konto, men i stedet dit telefonnummer, og dine kontakter er således også dem fra din normale telefonbog.

“Ved at have et laser-fokus på mobilen, får vi muligheden for at sikre os, at vi gør et fantastisk stykke arbejde på dette område. Vi tænkte “fantastisk på mobilen, intet på computeren” var den bedste fremgangsmåde,” fortæller Fox videre.

Se også: Ny Google-feature: Advarer dig mod fupopkald

Google Duo udbredes i øjeblikket i App Store og Google Play Butikken, hvor du bl.a. i sidstnævnte nu kan forudregistrere dig, så du bliver underrettet lige så snart, den bliver tilgængelig til download for dig.

Herunder kan du se en video om Google Duo, og de funktioner, appen har med sig.