Google Nest Audio: Bedre lyd i genbrugsmaterialer

Den nye Google Nest Audio er afløseren for den fire år gamle Google Home-højtaler. Nest Audio både lyder bedre, registrerer bedre din stemme, er mere bæredygtig - til en billigere pris.

Google Nest Audio: Bedre lyd i genbrugsmaterialer

Det er allerede fire år siden Google lancerede den lille højtaler Google Home, med indbygget digital assistent. Google Home-højtaleren gjorde det dengang godt, men manglede det vigtigste: den gode lyd. Og det er netop hvad Google har haft fokus på i denne nye smart-højtaler.

Læs også: Sådan kommer du let i gang med dit smart-hjem

Nest Audio lyder og lytter bedre

Ifølge Google skulle den nye Nest Audio-højtaler spille meget bedre – en meget velkommen forbedring. Faktisk skulle selve fintuningen af lyden have taget Googles ingeniører mere end 500 timer. Den spiller 75 procent højere og med 50 procent mere bas end forgængeren. Nest Audio passer desuden godt ind i et eksisterende multi-room setup og er let at koble op på smart-højtalere i hjemmet. Her kan den både skabe lyd i stereo eller fungere som fx centerhøjtaler. Ifølge Google kan Nest Audio selv tilpasse lydbillede og lydstyrke til omgivelserne. Her kan den fx selve skrue op, hvis der opstår baggrundsstøj.

En anden velkommen forbedring er en ekstra mikrofon. Google Nest Audio kan bedre registrere og høre dine kommandoer. Med fire små LED-dioder på højtalerens forside kan man tydeligt se om Nest Audio har registreret, at man taler til den.

Google Nest Audio er desuden lavet af 70 procent genbrugsmaterialer. Designet er meget anerledes end tidligere og den virker meget anonym – det vil min hustru sætte pris på.

Læs også: Sådan bygger du et smart-hjem med Google Home

Billigere pris på Google Nest Audio

Forgængeren Google Home kostede vejledende 1.149 kroner, hvor den nye Google Nest Audio har en pris på vejledende 799 kroner. Den kommer i farverne Chalk og Charcoal og lander i butikkerne den 15. oktober. Kan du ikke vente, så kan den allerede nu forudbestilles i Googles egen webshop.

Test af Google Nest Audio på vej

Vi har allerede modtaget vores eksemplar af Google Nest Audio smart-højtaleren til test, som vi snart har en anmeldelse klar af.