Guide: De bedste bærbare bluetooth højttalere efteråret 2018

Vi har lavet en oversigt over vores bud på de bedste bærbare bluetooth højttalere, der er på markedet efteråret 2018.

Guide: De bedste bærbare bluetooth højttalere efteråret 2018

De små bluetooth højttalere, som man kan pakke i tasken eller rygsækken, har udviklet sig ufatteligt meget. Lyd, batteri og kvalitet imponerer, og man forstår ofte ikke, hvordan der kan komme så meget lyd ud af så lille en højttaler. Vi har altid haft større anlæg stående i stuen, men lydkvaliteten på de bedste små højttalere er i dag så god, at mange vil kunne nøjes med sådan en.

Efter at kvaliteten er blevet så god, så er de samtidig blevet utroligt populære blandt forbrugerne. De har gjort at flere og flere producenter har kastet sig over, at udvikle de små trådløse højttalere, og der findes i dag et utal af muligheder.

Vi har ikke testet alle på markedet, men vi har været igennem rigtig mange. For at hjælpe dig på vej i bluetooth højttaler junglen, så giver vi vores bud på de bedste af dem her. De er blevet indelt i hver deres kategori, så du som forbruger lettere kan gennemskue hvilken  højttaler der passer bedst til netop dit behov.

Læs også: Libratone præsenterer to nye højtalere

Ultimate Ears Wonderboom – Den bedste af de mindste

De små højttalere har rent lydmæssigt det sværeste job. At få en ultrakompakt højttaler til at spille godt, er bestemt ikke nogen let opgave. Det kræver kvalitets komponenter og ikke mindst plads, at kunne levere god lyd. Wonderboom har ikke plads, men til gengæld nøje udvalgte komponenter. Hvordan Ultimate Ears formår, at få Wonderboom til at spille så højt og med så overbevisende kvalitet er mig en gåde. Jeg bliver stadig imponeret over den.

Ultimate ears wonderboom
Ultimate Ears Wonderboom. Her er der masser af lydkvalitet til små penge. Foto: Mobilsiden.dk

Det bedste af det hele er, at den kun koster omkring 499 kroner. Den findes i et utal af farver, så der er noget for enhver.

Den er IP67 certificeret og stødsikker, så man skal ikke være bange for at tage den med udenfor. Batteritiden varierer selvfølgelig efter hvor højt man spiller, men ved nogenlunde normalt lydniveau er den på 8-10 timer.

Vi synes helt klart at Ultimates Ears er den bedste bluetooth højttaler, når det ikke skal fylde meget og ikke været for dyrt. Wonderboom er 10 cm høj og 9 cm bred og vejer 425 gram.

Du kan læse hele testen af Ultimate Ears Wonderboom her.

Læs også: Test af JBL Link Portable – Google Assistent og fin trådløs lyd

Ultimate Ears Megaboom 3 – Meget højttaler for pengene

Megaboom 3 har vi kun haft på kontoret i en uges tid, da den netop er blevet lanceret. Så faktisk har vi slet ikke lavet selve anmeldelsen af den færdig, men vi bliver nødt til at tage den med på listen her, da vi er så vilde med den. Ultimate Ears Megaboom 3 har en vejledende pris på 1.499 kroner – mellemklassen for bærbare bluetooth højttalere.

For de 1.499 kroner får man en utroligt velspillende højttalere, der svarer meget til højttalere der koster næsten det dobbelte. Den er cylinderformet og lyden bliver leveret hele vejen rundt, så man kan placere den hvor man har lyst og altid opleve den gode lyd. Lyden er præcis og velafbalanceret med et fint stereolydbillede. I forhold til de dyrere højttalere, så mangler mellemtone og diskant den sidste klarhed. I forhold til prisen er det dog svært at finde bedre. Langt de fleste vil være ovenud tilfredse med Megaboom 3.

ultimate ears megaboom 3
Ultimate Ears Megaboom 3 er fuld valuta for pengene. Foto: Mobilsiden.dk

Megaboom 3 er IP67 certificeret, så den er vandtæt og støvtæt. Derudover kan den desuden flyde, så den er også klar til sejllturen. Den fås i farverne sort, rød, blå og lilla. Megaboom 3 er 22,5 cm høj og 9 cm bred og vejer 925 gram.

Vores test af Ultimate Ears Megaboom 3 er snart færdig.

B&O BeoPlay P6 – Her går design og lyd hånd i hånd

B&O BeoPlay P6 er flot og vil pryde de fleste hjem. Den er desuden kommet i række nye farver, som du kan se her. De er fantastisk velbyggede og det er svært ikke at blive imponeret. Men hvor BeoPlay P6 virkelig overvinder os er med dens lyd.

Den spiller utroligt velafbalanceret med god bas, mellemtone og diskant. For mig personligt ved jeg, at et produkt vi har haft til test, er virkelig godt når man bliver ved med at gå tilbage til det. Også selvom flere nye højttalere kommer til test, så er det altid P6 jeg vender tilbage til. Den spiller desuden højt og ikke mindst længe. B&O lover 16 timers spilletid, hvilket som minimum passer. Hos mig bliver brugt hver dag og jeg lader den op ca. en gang om måneden. Den har dog en enkelt ulempe: den er ikke billig.

beoplay p6
B&O BeoPlay er min personlige favorit. Men den er ikke billig. Foto: Mobilsiden.dk

B&O BeoPlay P6 har et vejledende prisskilt på 2.999 kroner, hvilket er dyrt for en transportabel bluetooth højttaler. Men vi kan ikke lade være med at anbefale den, for vi elsker den.

Den fås i farver sort, aluminium, dark plum og limestone. De to sidste farver kommer i denne måned. Den er 17 cm høj, 13 cm bred og 7 cm dyb og vejer 1 kilo. Den er IP54 certificeret – støv- og vandafvisende.

Du kan læse hele anmeldelsen af BeoPlay P6 her.

JBL Xtreme 2 – Når der skal være fest

Vi har netop færdiggjort testen af JBL Xtreme 2, som er lidt af et bæst. Her er der ikke fokuseret på stilrent design for referencelyd. Nej, Xtreme 2 er mere af alt. Den er stor, ser overdimensioneret ud og så leverer den mere bas end nogen anden bluetooth højttaler. Fik vi sagt den har indbygget kapselåbner i dens skulderstrop? JBL Xtreme2’s primære formål er at spille festen op, men den kan også sagtens bruges som højttaler i hjemmet.

Xtreme 2 spiller godt, men med en voldsom bas. Diskanten er desuden ikke lige så fin som på Megaboom 3 og BeoPlay P6, men stadig udmærket. Den spiller højt og er specielt velegnet til rock, metal og elektronisk musik, men klarer selvfølgelig alle musikgenrer.

JBL Xtreme 2 test
JBL Xtreme 2 spiller højt og med masser af bas. Foto: Mobilsiden.dk

JBL Xtreme 2 har en vejledende pris på 2.499 kroner, så den er ikke billig. Den koster næsten det samme som en BeoPlay P6, men er også en helt anden type højttaler, den henvender sig til et andet publikum. Xtreme 2 er holdbar og IPX7 certificeret, så den klarer også en tur i poolen. Dens batteri er på hele 10.000 mAh, så den spiller helt op til 15 timer på en opladning.

Den fylder meget for en transportabel højttaler og er tung. Heldigvis følger der skulderstrop med. Dimensionerne er 29 cm lang ca. 13 cm høj og bred. Vægten er på hele 2.4 kilo.

Du kan læse hele anmeldelsen af JBL Xtreme 2 her.