Her er PlayStation 5 – de første billeder af konsollen

Sony viser nu endelig PlayStation 5-spillekonsollen frem. Her er billeder af PS5, specifikationer, tilbehør og nye annoncerede spil.

Her er PlayStation 5 – de første billeder af konsollen

Sony har netop afsluttet deres PlayStation 5-event, hvor en lang række spil til den kommende konsol blev vist frem. Der var flere interessante i mellem, blandt andet et nyt Horizon spil. Omtrent det sidste minut af Sonys livestream var dog det mest spændende for mange af os. Her fik vi nemlig selve konsollen at se. Der har været mange gæt og konceptbilleder, men nu er den altså officiel – og wow et vildt design. Her er PlayStation 5 konsollen.

Designet på den nye Sony PlayStation 5 passer godt til den nye DualSense-controller, som Sony tidligere har vist frem. I forhold til Microsoft kommende konsol, Xbox Series X, så ser PS5 vanvittigt fremtidsagtig ud. Ligesom Microsoft har Sony ganske langsomt fodret os med oplysninger om PS5-konsollen, som kommer til at byde på op til 8K-opløsning og også 4K-spil ved 120 Hz. Der kommer også 3D-lyd, et lavt strømforbrug og bagudkompatibilitet med PS4-titler. Hestekræfterne kommer fra en ottekernet AMD Zen 2 CPU og en custom AMD RDNA 2-baseret GPU. Den lynhurtigere SSD i PS5 på 825 GB leverer op til 5,5 GB/s.

Læs også: Sony afslører specifikationerne på PlayStation 5

PlayStation 5 kommer i to udgaver

Der kommer to udgaver af PlayStation 5. Den ene med et optisk drev til 4K Blu-Ray og den anden i en ren digital udgave. Udgaven uden det optiske drev er tyndere og kommer med en anden stand, og er muligvis også billigere. Men der er altså stadig ingen officielle priser på hverken PlayStation 5 eller PlayStation 5 Digital Edition. Ligesom Xbox Series X, så kan PS5 enten stå op eller lægges ned. Sony har bygget en stander, der fungerer til begge retninger. På fronten ses USB-A og USB-C porte og på toppen udluftning.

Sony har også en række tilbehørsprodukter til PS5, herunder en DualSense-controller ladestation, et nyt HD-kamera, et trådløst Pulse 3D-headset samt en medie-fjernbetjening.

Her kan man se PlayStation 5-konsollen blive vist frem for første gang:

Læs også: PS5 DualSense-controlleren har indbygget mikrofon og adaptive triggers

Nye spil til PlayStation 5

Udover de første billeder af PlayStation 5-konsollen og tilbehøret, så delte Sony også en række nye spiltitler og gameplay fra disse. Nogle af de mest interessant var Spider-Man: Miles Morales, Horizon: Forbidden West, Resident Evil Village, Demon’s Souls, en forbedret udgave af GTA V og Gran Turismo 7.

Læs også: PlayStation 5: Bekræftede spil til Sonys spillekonsol

Flere artikler om Playstation

Ja vi fulgte selvfølgelig op på artiklen. Daniel Søgaard Hald gik et skridt videre. 11/6/2020 pustede redaktionen nyt liv til historien med artiklen om Sonys PlayStation 5-event afholdes den 11. Juni – Artiklen finder du her. Se de seneste nyheder om emnet her.