Huawei lancerer HiCar – deres eget “Android Auto”?

Huawei har på Mobile World Congress i Shanghai præsenteret en app, som forbinder smartphone med bilens infotainmentsystem. Her er Huawei HiCar.

Huawei lancerer HiCar – deres eget “Android Auto”?

I samarbejde med den kinesiske bilproducent BYD har Huawei lanceret noget der minder om et Android Auto alternativ. Huawei HiCar-appen forbinder din smartphone til bilens infotainmentsystem, hvorved man får adgang til musik, kort og meget mere. Huawei har store planer med appen, som kommer med version af Huaweis Harmony OS.

Bil- og trafikmarkedet er blevet til et større fokusområde for flere producenter af elektronisk udstyr, heriblandt Huawei. Rygter har gået på, at Huawei arbejdede på deres egen elbil, men samtidig var muligheden også, at Huawei i stedet udviklede software, som forbandt bilen til hverdagens enheder. Og det kunne tyde på, at dette netop er planen med HiCar. Den første udgave af HiCar bygger på Harmony OS i version 1, hvor der senere hen er planlagt en version 2 med flere funktioner. Lad os kigge lidt nærmere på hvad HiCar er og hvad det kan.

Se også: Hvordan bliver Apple Car? Her er vores bud på Apples elbil

Hvad er Huawei HiCar?

Ifølge Huawei selv er HiCar deres egenudviklede, smartphone-til-køretøjs-app, der forbinder appens smartphone-styrede interface med bilens underholdningssystem. Det lyder måske som noget du har hørt før? Det kunne tyde på, at dette er Huaweis forsøg på et alternativ til Googles Android Auto og Apples CarPlay.

Som sagt er HiCar baseret på Harmony OS 1, som, Huawei skriver, er “baseret på Linux open source software”. Her skal vi dog lige huske på, at Harmony OS basalt set er Android, som det er lige nu. Hvordan det udvikler sig senere hen må tiden vise.

Sammen med lanceringen af Huawei HiCar er der tæt på 30 kompatible apps, som dækker over musik, landkort, video-underholdning, lydbøger, nyheder og mere. Sammen med Huawei HiCar har producenten lanceret hardware til biler, i form af en smart skærm. Der er tale om en skærm på 8,9 tommer, med opløsningen 1920 × 720, og med indbygget kamera.

Det fortæller os, at HiCar er meget mere end bare et Android Auto eller Apple CarPlay til Huawei-telefoner. Vi har nærmere at gøre med et kommende alternativ til Android Automotive.

Læs også: Android Auto og Android Automotive – Hvad er forskellen?

Huawei HiCar smartskærm
Huawei HiCar smartskærmen er kun begyndelsen.

Biler med HiCar infotainmentssystem på vej?

Om HiCar siger Huawei selv:

”Vi ønsker at skabe en fuldt forbundet, intelligent verden, og det er bil- og trafiksektoren jo en væsentligt del af – særligt når det gælder bæredygtighed.”, siger Xukun Ji, talskvinde for Huawei i Danmark.

Og der går nemlig også rygter om, at Huawei samarbejder med BAIC Group, en kinesisk statsejet virksomhed og holdingselskab af flere bil- og maskinfabrikanter, om produktion af en eller flere biler. Angiveligt skulle HiCar have været testet på biler, og en HiCar-udstyret bil skulle blive lanceret i slutningen af 2021. Og med Huaweis viden og erfaring med både 5G og software, så er der uden tvivl tale om et fuldt integreret infotainmentsystem, hvor alt fra klimaanlæg til selvkørende egenskaber styres af Huawei HiCar. Xukun Ji uddyber:

“Eksempelvis vil man kunne forestille sig at man kan forbinde appen med andre af Huaweis løsninger, så som vores Smart Parking-løsning, der vil gøre det nemmere at finde en parkeringsplads, eller vores trafikløsning Intelligent Traffic Management, der bruger kunstig intelligens, big data og 5G til at skabe mere flydende trafik, så man undgår trafikpropper og kødannelse.”.

Så udover at kunne styre musik og basalt udstyr i bilen, så vil HiCar med tiden blive meget mere avanceret. LiDAR-sensorer, millimeter wave, kameraer, ultrasoniske radarer og masser af hestekræfter med Huaweis eget Kirin-udstyr. Mon ikke vi snart står med både en Apple Car og en Huawei Car?

Se også: Nyheder om elbiler og teknologi i biler

Efterfølgende om emnet

Næste vinkel om emnet er også publiceret. Daniel Søgaard Hald gik videre med historien. 8/2/2021 publicerede vi sagen Bør du lave et smart-home – fordele og ulemperKlik her og læs den fulde artikel.. Læs også seneste nyt om temaet ved at trykke her..