Huawei lancerer opgraderet foldbar mobil: Mate Xs

Huawei har netop lanceret en ny og forbedret udgave af deres foldbare mobil. Huawei Mate Xs er hurtigere og stærkere. Her er pris og tilgængelighed.

Huawei lancerer opgraderet foldbar mobil: Mate Xs

uawei har i dag lanceret den foldbare Mate Xs foldbare-mobil, der er en opgradering af sidste års Mate X. Her er masser af skærm, 5G, dyrebare materialer, kameraer og bedre ydelse.

Designet er uændret, men på indersiden er der opgraderet.

Se også: Priser på Huawei-mobiler

Huawei Mate Xs bruger dyrebare materialer

Skærm mangler der ikke på Huawei Mate Xs. Udfoldet tilbyder den specielle mobil en skærm på 8 tommer. Det er et OLED-panel med 2480 x 2200 pixel. Foldet sammen fylder skærmen på forsiden 6,6 tommer og vender man den om, så er skærmen 6,38 tommer.

Skærmen der benyttes er en såkaldt “optical polyimide”, der er tre gange dyrere end guld og skulle forbedre slidstyrken. Hængslet er samtidig blevet forbedret og forstærket. Denne gang benyttes der flydende metal, hvilket skulle være stærkere end fx titanium.

5G og high-end hardware

Indeni Mate Xs finder vi en opgradering af hardwaren. Forrige års Kirin 980 er skiftet ud med Kirin 990, som også findes i Mate 30 Pro. Det betyder bedre processor-ydelse, op med 23 procent, og bedre grafikydelse, op med 32 procent. Hvor Mate X var udstyret med et separat 5G-modem, Balong 5000, så er 5G indbygget i Kirin 990, og er samtidig hurtigere på måde up- og download.

Dette betyder også bedre batteritid. Batteriet er på 4500 mAh og understøtter Huawei SuperCharge 55W hurtigopladning.

Firedobbelt kamera i Mate Xs

Kameraer er der fire af i Huawei Mate Xs. Det primære kamera er på 40 megapixel f1.8, og det har fået selskab af en 8 megapixel f2,4 telefoto, 16 megapixel f2,2 ultra vidvinkel og en Time of Flight-sensor.

Huawei Mate Xs kommer med både Android 10 og EMUI 10. Der er ingen Googles-tjenester og apps ombord.

Læs også: Huawei lancerer Kirin 990: 5G og endnu bedre batteritid

Huawei Mate Xs koster 18.999 kroner

Prisen på Huawei Mate Xs bliver 18.999 kroner. Den lander I butikkerne sidst i marts.

Efterfølgende nyt

Siden redaktionen kørte denne historie er der kommet nyt om sagen. Daniel Søgaard Hald kørte videre med bolden. 24/2/2020 gik vi videre med artiklen om Huawei MateBook D14 og D15: Prisstærke bærbare med dagslang batteritid – Forstættelsen i sagen kan læses her. Sidste ord er ikke sagt. Tjek seneste nyt her.