Hvilke lande er ramt af coronavirus? Følg med live

Det er en god idé at undersøge, hvilke lande der er ramt af coronavirus og hvor mange smittede der er - følg med live på disse sites.

Hvilke lande er ramt af coronavirus? Følg med live

Coronavirus har praktisk talt lammet hele verden og verdensøkonomien ser ud til at blive ramt hårdt på grund af virusudbruddet. Over 4.000 mennesker er døde af sygdommen, der har spredt sig til de fleste lande i verden.

Se lande med coronavirus – og hvor hårdt ramte de er

Selv om man ikke selv bliver smittet, så kan det alligevel få store konsekvenser, hvis man rejser til et område, hvor der er konstateret coronavirus. Man risikerer nemlig at komme i 14 dages karantæne, så man hverken kan arbejde eller være sammen med sin familie. Har du planer om at rejse til udlandet, så kan det derfor være en god idé at undersøge, hvor hårdt ramt området er af coronavirus.

Der er flere mere eller mindre officielle websites, der viser oversigt til lande med coronavirus med antal smittede. Man kan også se, hvor mange, der er døde i de enkelte lande af sygdommen og også hvor mange der er blevet raske igen. Vi har fundet tre sites, der ser ud til at levere pålidelig og troværdig information om coronavirus:

The Coronavirus App

Center for Systems Science and Engineering (CSSE) ved Johns Hopkins University

Novel Coronavirus (COVID-19) Situation

Alle tre sites henter data om virusudbruddet fra blandt andet World Health Organization (WHO), National Health Commission of the People’s Republic of China og European Centre for Disease Prevention and Control.

God råd mod virussen

Eksperter anbefaler, at man vasker hænder hyppigt og eventuelt bruger hånddesinfektion. Man bør også undgå kontakt med personer, der har symptomer på forkølelse og/eller luftvejsinfektion. Udviser man selv symptomer, rådes man til at hoste eller nyse i engangslommetørklæder eller i albuebøjningen – og at man naturligvis søger læger hurtigst muligt.

Se også: Nyheder om IT og tech