Hvor hurtig er Starlink i mit område?

Starlink giver nu mulighed for at man kan se, hvor høje hastigheder man kan forvente i bestemte områder med selskabets satellitbredbånd.

Hvor hurtig er Starlink i mit område?

Det kan være rart at vide, hvor høje internethastigheder Starlink kan levere rundt om i verden. – nu giver selskabet mulighed for det i USA.

SpaceX har været så venlige at opdatere sit kort over dækningen i USA, så man udover at se, om man har mulighed for at få Starlink, også kan se forventede download- og forsinkelsestider for alle stater i USA.

Det eneste, man skal gøre, er at åbne rullegardinsmenuen ved siden af Avaliability-ikonet på Starlink.com.

Se også: Hurtig internet i Danmark

Det er en smart ny mulighed, for Starlinks månedsabonnementer koster trods alt 485 kroner om måneden, og de udlovede downloadhastigheder har været noget svingende. Ifølge SpaceX’ specifikationer har de været på alt mellem 25 Mbit/s til 100 Mbit/s.

Men med de nye oversigtskort får man en mere nøjagtig estimering af hastigheden i hver enkelt stat, og det gør det jo lettere at tage stilling til, om Starlink-tjenesten er det rigtige valg, hvis man bevæger sig ud på de kanter.

Hvis man holder pilen over en bestemt stat, får man kort efter information om de forventede hastigheder. I de sydlige dele af USA kan man få meget varierede hastigheder – alt fra 30 Mbit/s til 100 Mbit/s.

Som oftest ligger hastighederne i det område mellem 25 Mbit/s og 50 Mbit/s.

Se også: Priser på fiberbredbånd

Antal brugere påvirker hastighederne

Der er visse områder, hvor hastighederne er lavere. Som oftest har det at gøre med, at mange er hoppet ombord på Starlink-toget, så der bliver trængsel på linjen under visse perioder af dagen.

Det kan med andre ord være lidt besværligt, når man andre også er online.

I de vestlige dele af USA ser det bedre ud med hastighederne. Her ligger de mellem 50 Mbit/s og 120 Mbit/s, som oftest et sted mellem 70 Mbit/s og 100 Mbit/s. Når det gælder upload, er hastigheden rimelig stabil i alle områder og ligger mellem 9 Mbit/s og 18 Mbit/s.

Der er ingen forlydender om, hvornår eller om overhovedet, at en sådan dækningskort også vil omfatte resten af verden på et tidspunkt. Det kunne i hvert fald være en interessant mulighed.