Rapport: Apple ikke klar til 5G før 2020

En ny rapport fortæller at Apple dropper 5G telefon til næste år og tidligst klar til det i 2020.

Rapport: Apple ikke klar til 5G før 2020

2019 ser ud til at blive året for 5G. Flere producenter har allerede meldt ud, at de kommer med 5G smartphones til næste år, hvor nogle af dem bliver allerede i starten af året. Med tiden skal 5G overtage for 4G, hvor teknologien ikke kun vil give hurtigere dataforbindelse, men også bedre dækning og stabilitet. Men den første forbedring er uden tvivl hastigheden, som bliver nødvendig med den øgede båndbredde der bliver krævet for at kunne streame indhold i højere kvalitet.

4G synes de fleste er rigeligt hurtigt, men det samme sagde vi da vi “kun” havde 3G. 5G er faktisk hele 20 gange hurtigere end 4G. Man skulle tro at Apple var på forkant med denne teknologi, men en ny rapport fra Bloomberg siger det modsatte. Ifølge rapporten er Apple nemlig først klar med en iPhone med 5G fra tidligst 2020.

Læs også: Flere iPhone XS vil ikke oplade med skærmen slukket

Apple kan komme bagud med 5G teknologi

5G teknologien er meget anderledes end 4G, hvilket betyder mange til skal forbedredes til det, inklusive smartphones. Det er ikke simpelt at gøre en mobiltelefon 5G klar, for der skal tages højde for mange ting, såsom batteriforbrug, gøres plads til det nye større modem og meget mere.

Qualcomm, som laver de populære Snapdragon chipsæt, er blandt de ledende inden for 5G modem. Men Apple og Qualcomm har tilsyneladende et anstrengt forhold, hvilket kan falde ud til fordel for mange Android producenter. 

Skal Apple med på bølgen, og tilfredsstille deres kunder, så virker det lidt sent at vente til 2020 med en 5G iPhone. Et helt års forspring til Android producenter kan desuden sætte Apple tilbage rent teknologisk. Men alt dette er kun spekulationer og vi må vente og se hvad der sker.

Flere teleselsskaber i Danmark er ved at gøre klar til 5G og fx OnePlus er inden længe klar med en 5G telefon.

Læs også: HTC giver ikke op: Lancerer topmodel med 5G næste år