TDC sætter turbo på 4G-netværket

TDC er først med vilde internethastigheder på op til 400 mbps på mobilnetværket. De fleste mobiltelefoner vil ikke kunne følge med.

TDC sætter turbo på 4G-netværket

Ny teknologi gør TDC i stand til at tredoble dataoverførsler på mobilnetværket. Selskabet opgraderer i dag sit netværk til understøtte Tripple Carrier Aggregation (3CA) – en teknologi der gør det muligt at hive data hjem fra tre mobilmaster samtidigt.

Teknologien går også under navnet LTE-Advanced, eller 4G+, og vil ses som et lille plustegn ved siden af 4G-ikonet på din smartphone.

Indtil videre har 4G+ dog kun trukket på to mobilmaster samtidig, hvorfor 3CA derfor giver et boost på op til 50% eller hvad der svarer til netværkshastigheder over 400 mbit/sekund.

Læs også: Telia og Telenor: Vi skruer op for 4G-hastigheden

Verdens hurtigste bliver endnu hurtigere

Opgraderingen betyder, at TDC styrker, deres i forvejen bredt udbredte 4G+ netværk, med den hurtigste tilgængelige teknologi i dag.

”TDC’s lancering af 4G+ i juli måned var en milepæl for mobilteknologi i Danmark. Få måneder senere så vi, hvordan TDC’s 4G-net i en stor international test blev kåret som verdens hurtigste mobilnet. Det er vi selvfølgelig rigtig stolte af. Men det skal ikke være en sovepude. Med udbygningen af 4G+ til 400 Mbit/s fastholder vi vores position blandt verdens ypperste,” siger Peter Schleidt, koncerndirektør i TDC Operations.

I dag er 1.500 af TDC’s telemaster ekviperet med 4G+, mens 400 antenner løftes til den hurtigste 3CA-teknologi.

Se også: TDC giver dobbelt op med 4G+

Kan min mobil følge med?

For at få glæde af TDC’s netværk skal din mobils antenner understøtte tre simultane dataforbindelser på TDC’s frekvensbånd.

Det er i dag kun få, nyere smartphones, der understøtter netværkets nye funktioner. Herunder kan du se, hvorvidt din telefon kan følge med.

Følgende telefoner understøtter 3CA:

  • Samsung Galaxy Note 5
  • Samsung Galaxy S6 Edge+
  • Xiaomi Mi Note Pro