Tesla bruger Starlinks parabolantenner til internet ved Superchargers

Starlinks parabolantenner er set ved Teslas SuperChargers - noget tyder på, at de skal bruges til at sikre internet ved opladerne.

Tesla bruger Starlinks parabolantenner til internet ved Superchargers

Der kan være andre streamingmuligheder end mobildata. Ifølge Electrek har ejere af Telsas EV-biler set Starlinks parabolantenner til internet placeret ved Supercharger-stationer.

Det er uvist, hvor mange der er tale om, og om de er tilgængelige for bilisterne, men de er set i Florida. Tesla har ikke kommenteret på rygterne.

Der er flere mulige anvendelsesområder for Starlink-bredbånd ved Superchargers. Til at begynde med kan det erstatte eller supplere forbindelser, der tager sig af basale ting som betalinger og opladerstatus. Det kan hjælpe selskabets med at udbrede Superchargers i hurtigere takt og i mere øde liggende områder.

Det er vigtigt, nu hvor selskabet også håber på at kunne fungere som opladningsstationer for andre EV-køretøjer end Teslas egne og tredoble størrelsen af deres netværk af stationer. Det er ikke nødvendigt med særlig meget båndbredde og de hastigheder, som Starlink kan levere er rigeligt til at gennemføre transaktioner. Derfor vil det ikke være overraskende, hvis Tesla bruger satellitopkoblingen til at tilbyde Wi-Fi til brugerne.

Se også: Priser på bredbånd

Gennemsnitshastigheder på 140 Mbit/s

I følge testdata ligger Starlink med gennemsnitshastigheder på omkring 140 Mbit/s og da man ofte er parkeret ved en oplader længe nok til at se et par episoder af favoritserien, så man kunne jo streame dem med den forbindelse.

Overbelastning af nettet kan være et problem, hvis der er travlt ved opladningsstationen, men det ville være praktisk og kan fungere som lokkemad for at lokke nye kunder til Starlinks tjenester.

Se også:  Nyheder om bredbånd

Seneste nyt i sagen

Der er udvikling i sagen. Siden vi bragte artiklen er der sket mere. Steen Jørgensen fandt det relevant at følge op på temaet. 8/11/2021 puplicerede vi en ny vinkel på sagen med en vinkel på Apple ansætter Teslas direktør for Autopilot-soft – Den videre beretning kan læses her. Vi har fastholdt interessen for emnet. Læs de sidste nyheder om Tesla..