Undersøgelse: Internet og digitalisering i Danmark er verdens bedste

Danmark ligger helt i top, når det kommer til digitalisering og adgang til billig og hurtig mobildata og bredbånd. Det viser en undersøgelsen Digital Quality of Life.

Undersøgelse: Internet og digitalisering i Danmark er verdens bedste

Synes du af og til, at det kniber lidt med at få god mobildækning eller en stabil og hurtig bredbåndsforbindelse? Det er du sikkert ikke ene om.

Se også: Se hvilken bredbånds-hastighed du har behov for

Men måske er der faktisk slet ikke så meget at være utilfreds over. Danskerne har nemlig rigtigt godt internet sammenlignet med resten af verden. Det viser nye resultater fra VPN-udbyderen SurfSharks årlige globale undersøgelse kaldet Digital Quality of Life Index 2020.

Undersøgelsen kigger på, hvor langt fremme 85 lande (81 % af verdenens befolkning) er med digitaliseringen. Her klarer Danmark sig usædvanligt flot. Ja, faktisk tager vores lille lande den samlede førsteplads på det såkaldte The Digital Quality of Life Index – lige foran næsen af svenskerne.

Den årlige undersøgelse kigger blandt anset på, hvor billig adgang der er til mobildata og bredbånd i landene. Her indtager Danmark en 7. plads. Særligt vores mobildata er til at betale herhjemme. Der placeres Danmark 6. bedst, mens bredbåndet ikke rangerer blandt det billigste. Her ligger Danmark nummer 33. I gennemsnit skal en dansker arbejde blot 36 sekunder for at få råd til at købe én times mobildata. Til sammenligning ligger det globale gennemsnit på hele 10 minutter.

Detaljeret indblik i resultaterne for Danmark sammenlignet med resten af verden.

SurfShark har også undersøgt kvaliteten af landenes internetforbindelser. Her lander Danmark på en 5. plads, bl.a. fordi vi har noget af det mest stabile mobildata og bredbånd. Også vores bredbåndshastigheder ligger i den høje ende – nemlig tredjehøjest (49 Mbit/s). Det er tre gange hurtigere end det globale gennemsnit. Hastighederne på mobildata rækker dog ’kun’ til en 14. plads (48,3 Mbit/s). Det kan måske hænge sammen med, at Danmark ikke er lige så langt fremme med udrulningen af 5G som vores nordiske naboer.

Undersøgelsen har også kigget på, om der skulle være en tydelig sammenhæng mellem prisen på internet og landenes BNP pr. indbygger – men det er der ifølge undersøgelsen ikke. Et land som Iran ligger lavt, når det kommer til BNP pr. indbygger, men har alligevel det 5. billigste internet. Og så er der Danmark, som er det af de 85 lande med den højeste BNP pr. indbygger. Alligevel har danskerne den 7. billigste adgang til internet.

De væsentligste resultater fra undersøgelsen kan også ses i galleriet nedenfor.

Læs også: Undersøgelse: Danmark har et af verdens bedste mobilnet

Galleri: Resultater fra undersøgelsen ‘Digital Quality of Life’

Se også: Nyt om internet og bredbånd

Mere om sagen

Historien døde ikke med det samme. Lasse Olsen gik videre med historien. 8/4/2020 stillede igen redaktiornen skarpt på temaet med et indlæg om COVID-19 har gjort globalt internet bedre – Det videre forløb i sagen finder du her. Tjek også seneste nyt om temaet her.