YouSee håner 3: 5G bredbånd flytter ikke markedsandele

Nuudays topchef siger, at 3's forsøg på at flytte internetbrugerne fra fiber over til 5G bredbånd vil fejle - tech-ekspert mener, han tager fejl.

YouSee håner 3: 5G bredbånd flytter ikke markedsandele

For et par uger siden forklarede teleselskabet 3, at de har store forventninger til, at trådløst 5G bredbånd over mobilnettet kan blive en ny vækstmotor for dem.

Morten Christiansen, Regional CEO i 3 Group og CEO for 3 Danmark, forklarede, at fiberforbindelser hverken er lettere at opsætte eller mere stabile end trådløst internet og de tror, at 5G bredbånd er fremtiden for hjemmets internet.

“Trådløst bredbånd kan aldrig blive lige så godt som fiber”

3 kom samtidig med et ekstremt godt tilbud på netop 5G bredbånd – frit forbrug (dog med fair use-grænse på 1.000 GB) til 199 kroner om måneden. Det er 150 kroner billigere end hos for eksempel YouSee.

Om det er derfor, at Nuudays øverste chef, Jon James, nu er ude og trash talke 5G bredbånd, skal være usagt. I hvert fald siger han til IT Watch, at trådløst internet aldrig kan blive lige så godt som fiber.

Han siger, at det ikke giver mening at stille de to teknikker op over for hinanden i en såkaldt bredbåndskrig og 3’s forsøg på at tale mobilt bredbånd op vil ingen effekt have. Jon James forventer derimod, at brugerne vil holde fast i fiberbredbånd i deres hjem.

Se også: Priser på 5G bredbånd

5G bredbånd er mere end rigeligt til familier – og det er billigere

Daniel Søgaard Hald, chefredaktør på mobilsiden.dk, forklarer, at Jon James tager fejl i hans vurdering og holdning til 5G bredbånd.

”YouSee tilbyder i dag for eksempel 200 Mbit/s bredbånd til 269 kroner via fiber. For 199 kroner kroner hos 3 kan man få samme eller højere hastigheder. Og det er slet ikke umuligt at opnå hastigheder mellem 500-1.000 Mbit/s på 5G mobilt bredbånd – over er bestemt også muligt. I fremtiden vil 5G blive endnu hurtigere”.

Daniel Søgaard Hald forklarer, at 1.000 Mbit/s bredbånd typisk koster omkring 299-349 kroner per måned hos de fleste udbydere, men det er langt de færreste, der har brug for så høje hastigheder.

Se også: Hvor billigt er 5G bredbånd?

Mere stabilt og hurtigere end 4G

“Mobilt bredbånd er måske ikke nær så stabilt som fiber og kan blive belastet, hvis mange bruger det på samme tid, men med 5G får man meget mere båndbredde og mindre forsinkelse end med 4G, og det vil give bedre dækning og et langt mere stabilt mobilt internet end med 4G.

Hertil skal man huske på, at streame indhold i 4K-opløsning ikke kræver mindre end 20 Mbit/s. Mobilt bredbånd over 5G er rigeligt til en stor familie. Hvorfor betale for hastigheder, man ikke har brug for, hvis man kan få dækket sit internetforbrug mere end rigeligt med mobilt internet? Samtidig kan man tage mobilt internet med i sommerhuset eller campingvognen, det kan man ikke med fiber”, slutter Daniel Søgaard Hald.