Apples VR-headset får computerkraft på Mac-niveau

Apples kommende VR-headset forventes at have ekstrem ydelse. Nyeste rygter påstår et Apple VR-headset med computerkraft på niveau med M1-chippen.

Apples VR-headset får computerkraft på Mac-niveau

Der kommer hele tiden nye rygter om Apples kommende VR-headset, som forventes lanceret i 2022. Denne gang er det den velkendte Apple-analytiker Ming-chi Kuo, der har været på banen med nye nyheder. Ifølg hans informationer får Apples VR-headset samme regnekraft som M1-chippen, man finder nuværende Mac-computere.

Læs også: Sådan bliver Sonys kommende PlayStation 5 VR-headset

Apple VR-headset i fjerde kvartal 2022

Vi skal angiveligt ikke vente ret længe, får Apple officielt vil tilbyde et VR-headset. Skal man tro analytikeren (som ganske ofte ender med at få ret i forudsigelser), lancerer Apple til næste år deres første virtual reality headset. Mere præcist skulle Apples VR-headsettet blive fremvist i fjerde kvartal af 2022.

Det er langtfra de eneste informationer han kan dele om headsettet. Det skulle angiveligt blive en uafhængigt headset, som ikke kræver hverken iPhone, iPad eller en Mac-computer tilsluttet for at virke. Regnekraften skal findes direkte i VR-headsettet, som bliver udstyret med to processorer, der skal have identisk computerkraft til M1-chippen.

Headsettet skulle få skærme fra Sony i 4K-opløsning og tilbyde en bred vifte af applikationer. Det forventes altså at blive en selvstændig platform, som ikke blot bliver tilbehør til Apples nuværende portefølje.

AR-brillen vil “måske have selvstændig regnekraft og lagerplads og vil højst sandsynligt blive markedsført som et mobilt produkt”, lyder det fra Ming-Chi Kuo.

Kuo har også oplysninger om headsettets vægt, som skulle ligge på mellem 200 og 300 gram. Apple arbejder dog angiveligt på at reducere vægten, så headsettet kommer ned på mellem 100 og 200 gram.

Apple View
VR-headsettet fra Apple kan blive kaldt Apple View. Konceptbillede.

Læs også: Meta: Umuligt at moderere VR-verdener i stor skala

Pris på Apple VR-headset?

Også prisen på Apples VR-headset er der rygter om – og de er meget svingende. Priser på headsettet skulle angiveligt lande mellem 1.000 og 3.000 dollars. 1.000 dollars er omtrent hvad en iPhone 13 Pro-topmodel koster.

Se også: Nyheder om fremtidens teknologi

Seneste nyt om emnet

Der blev pustet nyt liv i tematikken. Steen Jørgensen valgte at gå videre med sagen. Allerede d. 18/10/2021 gik redaktionen videre med sagen; HTC Vive Flow: Fikst og lækkert VR-headset til mobilen – Den kan læses her. Tjek også seneste nyt om temaet her..