Google lancerer Nest WiFi med indbygget Google Assistent

Google lancerer en ny udgave af Google WiFi. Denne gang går mesh-routersystemet under navnet Nest WiFi og får derudover indbygget Google Assistent.

Google lancerer Nest WiFi med indbygget Google Assistent

WiFi-systemer er traditionelt noget, man gemmer væk bag planter, krukker, sofaer eller i skabe. Og det går ud over ydelsen, for routerens placering er vigtig for en hurtig og stabil forbindelse i hjemmet. Når routeren bliver gemt væk i fx skabe, kan signalet blive blokeret og reduceret med op til 50 procent.

Men fra i dag vil mange opleve, at de kan stille WiFi-punkterne fremme i det åbne og dermed forbedre hjemmets trådløse internet. Designet har nemlig fået en overhaling i den nye version af Google Nest Wifi, som er i butikkerne fra i dag. Nederst i artikler finder du pris på Nest WiFi, og vi har derudover en test på vej af produktet.

Læs også: De 5 bedste smartprodukter til hjemmet

Bag sit minimalistiske ydre, som er lavet af 45 procent genbrugsmaterialer, gemmer sig en af markedets bedste mesh-routere, der giver 25 procent bedre dækning samt hurtigere hastighed end forgængeren Google WiFi.

“Mange routere er ofte decideret grimme, og derfor bliver de gemt længst mulig væk og risikerer at skabe en dårlig forbindelse. Med den nye Nest WiFi har vi forsøgt at skabe nogle punkter, som man med fordel kan have stående fremme i stuen. Det forbinder hjemmet og giver en bedre forbindelse med mere fart. Og det skader jo ikke, at man samtidig kan bruge den som højttaler og stemmeassistent”, siger Jesper Vangkilde, kommunikationschef for Google i Danmark.

WiFi med indbygget digital assistent

De mange smarthome-enheder, som kan gøre hverdagen nemmere, er godt i gang med at flytte ind i vores hjem, og de kræver en stabil WiFi-forbindelse med god båndbredde. Ved at forbinde Google Nest WiFi til et Nest WiFi-punkt kan man få trådløs dækning på op til 210 kvadratmeter og håndtere op til 200 forbundne smarthome-enheder. Rækkevidden kan øges betydeligt, hvis man kobler flere wifi-punkter på netværket.

Et Nest WiFi-punkt har samme funktionalitet som Googles stemmestyrede højtaler Google Nest Mini. Det vil sige, at brugeren får en indbygget Google Assistent med i mesh-netværket.

Det hele kontrolleres via Google Home-appen, hvor man kan teste WiFi-signalets styrke og styre internetforbindelsen på alle hjemmets enheder. Du kan skrue op for signalet til udvalgte enheder eller bestemme, hvornår den trådløse forbindelse skal sættes på pause på dine børns tablets. I appen kan man også blokere adgangen til specifikke hjemmesider.

Læs også: Test af Google WiFi- trådløst internet bliver ikke lettere

Værd at vide om Nest WiFi

Rækkevidde (op til):

 • 1 Nest WiFi: 120 m2
 • 1 Nest Point 90 m2 ekstra
 • 1 Nest WiFi + 1 Nest Point: 210 m2
 • 1 Nest WiFi + 2 Nest Point: 300 m2
 • Hastighed: 802.11a/b/g/n/ac 2.4 GHz/5 GHz simultaneous dual-band
 • Forbindelser: Dual Gigabit Ethernet-porte
 • Funktioner: Advanced security chip, privatlivskontrol, Nest WiFi-punkt med Google Assistent

Pris på Nest WiFi starter ved 1.390 kroner

Her er priserne på de forskellige pakker med Google Nest WiFi:

 • Google Nest WiFi router: 1.390 kroner
 • Google Nest WiFi punkt: 1.290 kroner
 • 2-pak: 1 Google Nest WiFi router + 1 Google Nest WiFi punkt: 2.090 kroner
 • 3-pak: 1 Google Nest WiFirouter + 2 Google Nest WiFi punkter: 2790 kroner