IoT 5G-forbindelser står overfor voldsomt opsving de kommende tre år

5G-baseret Internet of Things får et stort boost de kommende tre år på grund af efterspørgsel i sundhedssektoren og smarte byer.

IoT 5G-forbindelser står overfor voldsomt opsving de kommende tre år

Juniper Research mener, at 5G IoT-forbindselser står overfor en stigning fra 17 millioner til 116 millioner i 2026, blandt andet på grund af sundhedssektoren og smarte byer.

I en rapport har Juniper Research peget på udrulningen af 5G inden for nøgleområder som bilindustrien, mobilt bredbånd og smarte hjem.

Implementeringen af 5G inden for sundhedssektoren og smart urban infrastruktur kommer til at stå for mere end 60 procent af kompatible IoT-enheder hen over de kommende tre år.

Se også: Billig SIM-kort til IoT

5G i smarte byer tager fart

Juniper Research forventer at 5G-forbindelser, der har med smarte byer at gøre, kommer op over 60 millioner i 2026, hvor overvågning af veje og jernbaner er blandt det nøgleområder, at kommer til at nye godt af opkoblingen.

Selskabet fremhæver 5G-netværkets pålidelighed i forhold til tidligere teknologier er essentielle elementer for IoT, men advarer om, at markedet kræver innovative business modeller og solid automatiseret infrastruktur for at sikre tilstrækkelig indtjening.

Se også: Billige mobilabonnementer

Coronapandemien har øget 5G-efterspørgsel inden for sundhedspleje

Juniper Research mener også, at skiftet i digital retning inden for sundhedssektoren efter coronapandemien har sat ekstra skub i efterspørgslen på 5G for at kunne give mere effektiv og dynamisk pleje.

Det kan blandt andet ske via fjernbesøg hos læger, så man kan få lægekonsultation via webcam og skærm hjemmefra.