Ny tado-funktion giver kontrol over hjemmets varmeudgifter

En ny funktion til tado smart termostater giver indblik i hjemmets varmeudgifter og energiforbrug, så man ikke overraskes af varmeregningen.

Ny tado-funktion giver kontrol over hjemmets varmeudgifter

tado lancerer i dag en smart funktion til deres smarte termostater, som har været under udvikling længe. Den nye Energy IQ-funktion giver fuld kontrol over hjemmets varmeudgifter til varme, så den årlige varmeregning ikke kommer som en træls overraskelse.

Langt de fleste danskere har ingen ide om, hvordan årets varmeregning kommer til at se ud. Netop det problem vil tado, med deres spritnye funktion, fremover kunne give indblik i. Funktionen kommer på rette tidspunkt, hvor elpriserne er skyhøje og mange danskere forsøger at sænke energiforbruget i husstanden. Energipriserne er steget markant i løbet af det seneste år og mange danskere står overfor den dyreste vinter nogensinde, når det gælder opvarmning. Det er vigtigere end nogensinde før selv at kunne styre sine varmeudgifter på en effektiv måde. Energy IQ er udviklet til enhver tid, at kunne give brugerne et gennemsigtigt indblik i deres varmeudgifter og energiforbrug.

Energy IQ kommer først til smart termostater fra tado og senere hen til radiatortermostater.

Læs også: Test: tado Smart radiatortermostat V3+

Opvarmningsmønster og de faktiske omkostninger

Ifølge producenten er dette verdens første løsning, der helt konkret giver et indblik i sammenhængen mellem brugerens opvarmningsmønster og de faktiske omkostninger. Brugerens temperatur i boligen og tados intelligente Energy IQ-funktion kombineres med data fra gas-, el- eller intelligent måler samt med tados intelligente algoritme. Og det betyder, at man ikke længere behøver bekymre sig om hvor høj den årlige varmeregning bliver. Med tados smart termostat kan man nu følge med i det, der førhen har været uvist, og kan til hver en tid give brugeren overblikket blot ved at kigge i tado app’en.

”Indtil nu har danske boligejere opvarmet deres hjem uden at vide, hvilken indvirkning det har haft på den årlige varmeregning”, siger Christian Deilmann, medstifter og CPO hos tado. ”Den nye feature i vores app, Energy IQ, er verdens første løsning, hvor brugerne på forhånd kan bestemme hvor meget de vil bruge på varmeudgifter om året, og hvor de rent faktisk kan foretage ændringer for at påvirker omkostningerne”.

Se også: Test af udstyr til smart home

tado
tado smart radiator termostater får hele tiden nye funktioner.

Hvor meget kan der spares på varmeregningen?

Med den nye Energy IQ og tados andre energibesparende funktioner (Geofencing, Open Window Detection eller Weather Adaption) er der en hel del penge at spare på varmeregningen.

Ifølge en undersøgelse foretaget af Gemserv er smarte termostater den mest kosteffektive måde at spare både penge og energi på tværs af alle typer byggerier og opvarmningsmetoder. Med udgangspunkt i en årlig varmeregning på 5.400 kroner for opvarmning af en dansk bolig, sparer husstanden gennemsnitligt 1.188 kroner om året med intelligente termostater. Fortsætter energipriserne med at stige i 2022, som det forudsiges, kan besparelserne vise sig endnu højere.

tados smarte termostater og Energy IQ hjælper ikke kun med at spare penge men nedbringer også CO2-udledningen, der kommer fra opvarmning.

tado udvikler konstant funktionerne i Energy IQ-featuren og yderligere opdateringer af Energy IQ og Auto Assist vil blive rullet ud via opdateringer af app’en.

Læs også: Hvad er godt og skidt ved et smart home?