iOS 14 lader dig maskere din præcise placering over for apps

En ny funktion i iOS 14 gør det super nemt at dele ens placering med apps, uden at applikationerne får oplyst den præcise adresse, du befinder dig få.

iOS 14 lader dig maskere din præcise placering over for apps

I disse år fylder privatliv på nettet og på mobilen mere og mere, og det har Apple bemærket.

I den næste iOS-version, iOS 14, introducerer Apple flere privacy-funktioner, som vil være til stor gavn for de forbrugere, der værner om deres privatliv.

En af de nye funktioner er muligheden for at dele ens placering med lav nøjagtighed.

Læs også: Apple gør livet surt for annoncører i iOS 14

Del din placering med lav nøjagtighed med apps

En del apps spørger om lov til at få adgang til ens placeringsdata. I nogle af applikationerne er placeringsadgangen mere berettiget end i andre, men flere apps har det med ikke at fungere ordentligt, hvis man nægter at give dem adgang til ens position – selv om adgang til ens placering dybest set ikke er nødvendigt.

Derfor er Apples nye funktion super smart. Den lader dig nemlig dele din placering med apps, men de placeringsdata, som applikationerne får, er så upræcise, at det praktisk talt vil være umuligt at spore brugerens præcise placering.

Alt du skal gøre, når en app spørger om din placering i iOS 14, er at fravælge knappen ”Præcis: Til”, så høj præcision slås fra.

I stedet får appen kun din placering i en radius af nogle kilometer, og et par gange i timen ændres din placering til en vilkårlig position inden for denne radius af din faktiske placering, så det ikke er muligt at estimere en mere præcis position ud fra centrum af den store radius.

Hvis man befinder sig nær regions-, stats- eller landegrænser, vil funktionen dog være smart nok til at vælge en vilkårlig position inden for den korrekte geografiske afgrænsning i forhold til, hvor man befinder sig, sådan at man for eksempel stadig får brugbare, lokale vejrudsigter for Helsingør og ikke Helsingborg, hvis man befinder sig i Helsingør.

Foto: 9to5Mac

Der er naturligvis en del apps, som har legitime grunde til at bede om din placering, f.eks. apps til navigation og kameraapps. Det er dog op til udviklerne at overbevise brugerne om, at applikationerne fortjener adgang til præcis placeringsdata,

Hvis du f.eks. kun har givet begrænset adgang til din placering i Appel Maps og prøver at navigere fra a til b, vil appen gøre dig opmærksom på dette og fortælle dig, at den har brug for din præcise placering, før du kan fortsætte.

Samme tilgang vil man formentlig se i mange andre apps, når iOS 14 er rullet ud i løbet af efteråret.

Se også: Find de bedste priser på iPhones

Mere til sagen

Tematikken er fortsat aktuel. Lasse Olsen gik videre med historien. 6/8/2020 blev sagen bragt videre med sagen; Samsung: Alle flagskibe siden S10 får tre års opdateringer – Forstættelsen i sagen kan læses her. Se også de seneste nyheder om emnet her.