880.000 danskere ramt af mobile IT-angreb – men få er bekymrede

Kun 1 procent af danskerne er bekymrede for at miste arbejdsgiverdata - det er noget, virksomhederne bør rette op på, for mange bliver angrebet.

880.000 danskere ramt af mobile IT-angreb – men få er bekymrede

Som en del af coronapandemien har millioner af mennesker fået en anden arbejdsdag med mere hjemmearbejde og vores telefoner er blevet et yderst vigtigt arbejdsredskab. Det betyder, at vores telefoner i dag indeholder rigtig mange følsomme personoplysninger, for eksempel sundhedsdata, arbejdsgiverdata og bankinformationer. Den slags er meget attraktivt for hackere, som slår til på mobile enheder.

Også i Danmark er arbejdsdagen blevet meget forandret og sammen med de store mængder følsomme data, vi gemmer på mobilen, er det blevet mere attraktivt for hackere at angribe vores telefoner.

De fleste er ligeglade med IT-angreb mod telefoner

Samsungs nye rapport Digital Close Contact om mobil sikkerhed viser, at over 880.000 danskere er blevet udsat for sikkerhedstrusler på deres telefoner og ud af dem har 350.000 danskere været udsat for angreb flere gange.

Alligevel lyder det også i undersøgelsen, at 73 procent af de danske mobilbrugere ikke er bange for at blive udsat for et angreb via mobiltelefon eller tablet.

Se også: De mest sikre telefoner

Mange slet ikke klar over risikoen ved telefoner

Claus Holm, landechef hos Samsung Electronics Nordic, fortæller, at mange danskere slet ikke er klar over, at deres smartphone kan være en risikofaktor for IT-sikkerheden. ”Når mere end 800.000 danskere allerede har været udsat for sikkerhedstrusler en eller flere gange, tyder det på, at danskerne ikke har fået øjnene op for cybertruslen endnu.”

De danske mobilbrugere er dog mere utrygge, når det gælder fremtidig mobilsikkerhed. Her spår 54 procent, at sikkerhedstruslerne i mobiltelefoner vil stige de næste ti år.

Se også: Guide til brugervenlige telefoner

Stort set ingen bekymret over at få arbejdsdata hacket

Er man arbejdsgiver, er der altså ikke blot noget at arbejde med i dag, men i særdeleshed også i fremtiden, når det gælder om at få danskerne til at tage IT-sikkerhed mere alvorligt.

51 procent er bekymrede for at miste økonomiske data 26 procent frygter at miste persondata, mens kun 1 procent af de adspurgte er bekymrede for at miste arbejdsgiverdata.

Claus Holm forklarer, at virksomheders og offentlige computere ofte er beskyttet med multifaktorautentificering og firewalls, men flere og flere håndterer arbejdet via mobilen, og det medfører en øget sikkerhedsrisiko for arbejdsgiverne.

”Risikoen bliver ikke mindre af, at mange arbejdspladser gør det muligt for medarbejderne at bruge deres private telefon til arbejdsformål” slår Claus Holm fast.

Se også: Hvilke former for IT- og cyberangreb er der?