AI er vigtigere for Apple-investorer end et headset

Markedsanalytikere vil være langt mere opmærksomme på Apples AI-satsning end på VR-headsettet, når WWDC 2023 går i gang.

AI er vigtigere for Apple-investorer end et headset

Når Apple i dag tager hul på WWDC 2023, så har investorer og markedsanalytikere større fokus på selskabets planer for AI end på selskabets første VR / AR headset. Det mener i hvert fald analytikeren Ming-Chi Kuo fra TF Securities.

WWDC-keynoten forventes hovedsageligt at fokusere på Apples hypede VR- og AR-headset, men Ming-Chi Kuo mener, at investorerne er mere interesserede i at høre om deres AI-relaterede indsats.

Se også: Hvad kan man med kunstig intelligens?

Apples headset kan få stor betydning – med hjælp fra AI 

Headsettet er stadig relevant og hvis annonceringen bliver en succes, kan det få “enorm indflydelse på 3D-interaktionsdesign og 3D-computergrafik”, skriver Kuo i et tweet ligesom ChatGPT har på AI og AI-genereret indhold (AIGC).

Hovedparten af Kuos indlæg drejer sig dog om førnævnte AI og AIGC, da investorerne “på det seneste har været mere interesserede i, hvornår Apple vil lancere ChatGPT-lignende tjenester” end headsettet. Faktisk afhænger headsettets langsigtede succes tilsyneladende af, om det “i høj grad kan integreres med AI/AIGC.”

Se også: Billig pris på iPhone

De store tech-virksomheder satser målrettet på AI

Årsagen er, at markedet ser langt større mulighed for profit i løbet af de næste to år inden for AI. Kuo nævner i den forbindelse Nvidias “markant bedre end forventede Q2-guidance” som et bevis på, at AI får enorm betydning for de store tech-virksomheder.

Internetgiganten Google har blandt andet også rettet fokus mod AI og lanceret deres egen chatbot, Bard. Hos Microsoft har man allerede implementeret en lignende teknologi i søgemaskinen Bing Chatbot. Den bruger teknologi fra ChatGPT, som selskabet OpenAI står bag. Microsoft vil investere 10 milliarder dollars i OpenAI de kommende år.

Bing har i årevis været en miniput i forhold til Google Søg, men har opnået enorm medvind med ChatGPT integreret og i følge analysefirmaet MAGNA vil markedet for AI i 2023 have en værdi på 286 milliarder dollar. Dette tal vil formentlig stige med eksplosiv fart de kommende år.

Se også: Sådan vil Google satse på AI i fremtiden

AI kan øge efterspørgsel på nye Apple produkter

Kuo forventer, at Apple vil tale om AI- eller AIGC-tjenester på WWDC. Hvis Apples krav til AIGC indebærer højere hardwarespecifikationer, tilføjer Kuo, at det kan føre til en stigning i “efterspørgslen efter hardwareudskiftning”. Oversat til mere mundret dansk, kan det betyde øget salg af iPhone, iPad og Mac de kommende år.

En undersøgelse fra april viste, at 80 procent af Mac-udviklerne har til hensigt at integrere ChatGPT i deres apps, så der er helt sikkert enorm interesse fra udviklernes side i AI og det er med garanti noget, som Apple ikke vil sidde overhørig.