AirBnB blokerer folk, der kender andre med forbud

Hvis du kender en, der har fået forbud mod at bruge AirBnB, så er der risiko for, at du også bliver blokeret på den populære udlejningsplatform.

AirBnB blokerer folk, der kender andre med forbud

Airbnb indfører forbud mod personer associeret med bortviste brugere som en sikkerhedsforanstaltning, det skriver Techcrunch.

Hvis en bruger bliver afvist på grund af associationer med en person, som Airbnb ser som en sikkerhedsrisiko, kan brugeren kun få adgang til platformen igen, hvis vedkommende kan bevise, at de ikke har en nær relation til den blokerede bruger.

Udlejningsselskabet har i en e-mail til TechCrunch skrevet, at hvis en person er blevet afvist fra Airbnb af sikkerhedsårsager, kan selskabet i visse tilfælde også begrænse konti, der tilhører personer, som den afviste bruger er tilbøjelig til at rejse sammen med.

Airbnb ser det som en nødvendig sikkerhedsforanstaltning.

Se også: Mobilabonnementer med roaming

Kunne ikke booke bolig fordi kæresten var kriminel

Airbnb meddelte for nylig en bruger, at hun ikke længere havde adgang til platformen, fordi hun har en nær relation til en person, som Airbnb har blokeret som bruger.

Vedkommende havde booket en bolig via Airbnb ved hjælp af sin kærestes kreditkort. Denne kæreste har en kriminel baggrund. Efter at have appelleret afvisningen fik hun beskeden, at Airbnb fastholdt afvisningen med henvisning til sikkerhedsaspektet i det hele.

Ifølge mailen til TechCrunch kan Airbnbs beslutninger om at afvise personer, der associeres med blokerede brugere bunde i mange forskellige sikkerhedsrisici, ikke udelukkende noget, der har med baggrundtjek at gøre.

Se også: Tag internet med til udlandet

Blokerer også for at gå med hund uden snor

Airbnb har udført baggrundtjek på sine brugere siden 2016. Det har ført til, at brugere er blevet blokeret fra platformen på grund af forseelser som manglende baglygter og hunde uden snor.

Nu, hvor selskabet indfører afvisning på grund af relationer til andre personer, kan det være et skridt for langt for brugerne.

Se også: Hvem er de største IT-giganter?

Der går Minority Report i den

Airbnb har prioriteret sikkerhed de seneste år i forhåbning om, at både værter og brugere kan føle sig trygge. De annoncerede et globalt forbud mod fester og events i 2020 efter at flere personer havde mistet livet i udlejningsboliger fra platformen. Sidste år blev forbuddet mod fester permanent.

Sidste år indførte Airbnb desuden ”anti-party”-teknologi for at kunne identificere eventuelle brud på reglen ved at se på faktorer som brugernes historik i anmeldelser, hvor længe brugeren har brugt platformen, længden på turen og distancen til boligen.

Teknologien skulle simpelthen være designet til at forhindre bookinger, der kan udvikle sig til uautoriserede fester. Det er svært ikke at sende en tanke til science fiction-filmen Minority Report med Tom Cruise, hvor forbrydelser kan forudsiges, før de sker og hvor folk bliver anholdt og dømt inden forbrydelse er begået. Det redder ofrene, men ender med at straffe folk, der teknisk set ikke har begået en kriminel handling endnu.