Amerikanske politikere opfordrer til at følge EU’s opladerstandard

Amerikanske senatorer lægger pres på det amerikanske handelsministerium om at følge EU’s opladerstandard med obligatorisk USB-C-oplader.

Amerikanske politikere opfordrer til at følge  EU’s opladerstandard

I sidste uge gjorde Europa Parlamentet det obligatorisk for al forbrugerelektronik i mindre og mellemstørrelse at have en USB-C port til opladning. I et åbent brev fra to amerikanske senatorer til det amerikanske Handelsministerium opfordrer de til en lignende policy i USA.

Godt for miljøet og gør kunderne gladere

Brevet kommer fra senatorerne Edward J. Markey og Elizabeth Warren, og i det udtrykker de behovet for at indføre en standard for opladningsstikket med henvisning til skade på miljøet på grund af e-skrot, økonomisk irritation hos forbrugerne og planlagt forældelse af forbrugerelektronik.

I brevet roser Edward J. Markey og Elizabeth Warren EU for, at det netop har vedtaget vigtig lovgivning, der forpligter elektronikproducenter til at indføre en fælles oplader til mobile enheder i hele EU og de “opfordrer indtrængende” USA til at følge EU’s eksempel ved at udvikle en omfattende strategi for at tage fat på unødvendige forbrugeromkostninger, mindske e-affald og genoprette fornuften og sikkerheden i forbindelse med køb af ny elektronik.

De to senatorer forklarer, at det kan være en økonomisk byrde at være tvunget til at betale for specielle opladningsløsninger og at innovation skal være til fordel for forbrugerne. “Det bør ikke ske på forbrugernes bekostning, og det bør ikke belemre dem med inkompatibelt tilbehør og tvinge dem til at købe forskelligt opladningsudstyr til hver enkelt enhed, de ejer.”

Se også: Telefoner med hurtig opladning

Alle typer mindre tech skal have USB-C til opladning

EU-loven træder i kraft i efteråret 2024 og kræver, at al elektronik i mindre og mellemstørrelse skal have USB-C-stik til opladning. Det gælder med andre ord alle smartphones, tablets, transportable højtalere, e-læsere, transportable spilkonsoller, kameraer og høretelefoner. Laptops hører også med, men for dem træder kravet først i kraft 40 måneder senere end for de mindre enheder.

Apple er helt klart den producent, der bliver hårdest ramt af det nye krav. De har efter signende allerede testet et USB-C-stik til en fremtidig iPhone, men det er uklart, om det nye stik gør debut i iPhone-modellerne i 2023 eller 2024. Nogle af Apples andre produkter har dog USB-C til opladning, for eksempel iPad, så helt ny bliver teknikken ikke for Apple.

Se også: Laveste priser på de bedste telefoner