Amerikanske sanktioner har boostet Kinas chipindustri

De amerikanske teknologisanktioner mod Kina ser ud til at give bagslag: Kina nu er godt i gang med at blive selvforsynende på chipset-området.

Amerikanske sanktioner har boostet Kinas chipindustri

USA’s sanktioner mod Kina, der betød, at landets virksomheder ikke kunne bruge amerikanske patenteret chipset i samme grad som tidligere, har presset Kina til at blive mere selvforsynende på området. Og det ser det ud til, at de har held med, lyder det fra Bloomberg og de fleste af verdens hurtigst voksende chipfirmaer ligger nu i Kina.

Således har 19 af verdens 20 hurtigst voksende virksomheder inden for chipindustrien i de seneste fire kvartaler hovedkontor i Kina. Det kan sammenlignes med blot otte på samme tidspunkt sidste år.

I 2020 begyndte USA at begrænse salget af amerikansk teknologi til virksomheder i Kina, hvilket lagde en begrænsning på væksten på nogle erhvervsområder i Kina, men det gav altså næring til et boom i kinesisk chipfremstilling og -forsyning.

Den globale halvlederindustri under forandring

Den kraftige vækst understreger, hvordan spændingerne mellem USA og Kina er ved at ændre den globale halvlederindustri på 550 milliarder dollars om året.

Sektoren spiller en afgørende rolle i alt fra forsvar til fremkomsten af fremtidige teknologier som AI og autonome biler.

En vedvarende mangel på chips, der begrænser produktionen hos verdens største producenter af biler og forbrugerelektronik, er også til fordel for de kinesiske chipproducenter og hjælper de kinesiske leverandører med at få lettere adgang til det internationale marked. Den udvikling er også med til at ændre spillereglerne for chipmarkedet.

Se også: Telefoner med de kraftigste chipset

Kina vil øremærke millarder af dollars til chipproduktion

Det forventes, at Kina vil øremærke milliarder af dollars til chipindustrien, så de ikke bliver påvirket af de amerikanske sanktioner i fremtiden.

Kina ønsker ganske alt at blive selvforsynende på området, lyder det i følge kilder, som Bloomberg har talt med.

Se også: Nyheder om international tech