App-indtægter: Apple fører, men Google haler ind

Årsrapport fra SensorTower: App-udviklere tjener fortsat mest på iOS-apps, men Google Play butik står for den største vækst.

App-indtægter: Apple fører, men Google haler ind

Når en ny app skal lanceres, skeler app-udviklere oftest til hvilken platform der er flest penge i. Netop denne disciplin har Apples App Store domineret i, med iOS-brugere der hver især bruger flere penge på apps end hos Androids Play-store pendant.

Denne fordeling er ifølge markedsanalyseinstitutet SensorTower uændret, men Googles Play butik er igennem det seneste år halet ind på Apples dominans.

I det seneste kvartal er det blevet til et app-salg for 5,4 og 3.3 milliarder amerikanske dollars for henholdsvis App Store og Google Play. I forhold til samme periode året før, svarer det til en vækst på 82% for Googles app-butik og 60% til Apples ditto.

Overordnet set, er den samlede app-indtjening blevet 67 procent større over det indeværende år.

Se også:  Nu kommer der reklamer i Apples App Store

app vækst 2016
App-markedets indtjening i fjerde kvartal 2016 boomede i forhiold til året før. Foto: SensorTower

Facebook og streaming dominerer

I Sensortowers rapport fremgår det, at det er Facebooks sociale og beskedapps der dominerer. Tech-giganten løber med hele top 4, med app-kvartetten Facebook, Whatsapp, Messenger og Instagram.

Læs også:  Størst indtægt i App Store trods flest downloads i Google Play

Målt på indtjeningen, er det indholdstjenesterne der dominerer. Her placerer Spotifys streamingstjeneste som nummer et, mens konkurrenter som Apple Music, Google Play Music og Deezer slet ikke figurerer på top 10-listen. Musik- og radiostreaming via Pandora er i høj kurs i udlandet hvilket placerer app’en på en femteplads.

Film og seriestreaming er også i høj kurs med Netflix og HBO på en henholdsvis global tredje- og sjetteplads, mens kommunikationsapp’en LINE hitter globalt, hvilket skyder den op på en andenplads.

Klik her, for at se hele rapporten fra SensorTower.

Mest populære apps 2016
De mest downloadede apps i 2016. Foto: SensorTower
Mest populære apps 2016
De mest indbringende apps i 2016. Foto: SensorTower

Fortsættelsen:

Næste fortælling om sagen finder du her. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. 16/1/2017 gik vi videre og publicerede en sag med fokus på Spar over 50 procent på Apple Watch [MOBILDEAL] – Du kan læse den her. Læs også seneste nyt om emnet her..