Apple flytter produktionen af kommende nyheder fra Kina til Taiwan

Coronavirussen får Apple til at omlægge produktionen af kommende AirPods Pro Lite, nye iPads og nye udgaver af Apple Watch. De skal nu produceres i Taiwan i stedet for Kina.

Apple flytter produktionen af kommende nyheder fra Kina til Taiwan

Coronavirussens konsekvenser rækker ud over det sundhedsmæssige. Apple er nemlig nødt til at flytte produktionen af flere af de kommende produkter fra Kina til Taiwan. Det skriver mediet Taiwan News på baggrund af en rapport fra mediet DigiTimes, som specialiserer sig inden for forsyningskæderne i it-branchen.

Ifølge oplysningerne drejer det sig om de kommende AirPods Pro Lite, nye iPads og nye udgaver af Apple Watch. På grund af coronavirus, som har ramt særligt hårdt i Kina, forsøger Apple at minimere risikoen for at blive ramt af leverandørproblemer ved at sprede produktionen yderligere.

Læs også: Apples indtægter rammes hårdt af coronavirus

Mindst en tredjedel af produktionen sættes på pause

Fra rapporten lyder det:

”Apple prøver at sprede dets forsyningskæde geografisk på grund af udbredelsen af virussen, hvilket i høj grad har berørt produktionen af Apples produkter i Kina. Apple har i sinde at øge produktionen i Taiwan gradvist, mens Apple stadig prøver at bibeholde samarbejdet med leverandører på den anden side af sundet (Kina, red.).”

”Det estimeres, at mindst en tredjedel af Kinas produktionslinjer vil blive sat på pause i første kvartal i år, og det vil være nærmest umuligt at fortsætte til det normale produktionstal før slutningen af februar. Det er også tvivlsomt, om den normale produktion kan blive genoptaget inden for de første 10 dage i marts.”

Apple får produceret sine iPhones af den omdiskuterede Foxconn-koncern, som har et stort antal fabrikker i blandt andet Kina. Netop Foxconn har i en periode måttet lukke flere af sine kinesiske fabrikker på grund af coronavirussen.

På grund af de kortvarigt nedlukkede Foxconn-fabrikker og Apples pludselige omrokering af produktionen meldte Apple i går ud til investorer, at it-giganten har skruet ned for forventningerne til indtjeningen i dette kvartal.

Forlydender går på, at Apple vil holde en event den 31. marts, hvor en ny iPhone 9 og en ny iPad Pro ventes at være blandt nyhederne.

Læs også: Find de laveste priser på iPhones