Apple havde muldvarp i leakster-community for at stoppe læk

For at finde de personer, der lækker hemmelige oplysninger om sine produkter, har Apple benyttet sig af en muldvarp i online communities.

Apple havde muldvarp i leakster-community for at stoppe læk

Som de fleste andre selskaber er Apple ikke specielt glade for, at information om deres produkter lækker ud inden lancering, især ikke når det involverer stjålne planer eller prototyper. For nylig hørte vi, at Apple har taget jernhandskerne på overfor leakstere i Kina, men et nyt rygte fra Motherboard giver et billede af, hvor langt Apple faktisk er gået for at stoppe lækkede oplysninger i at nå ud.

Apple placerede muldvarp for at finde leakstere

Ifølge Motherboard har Apple tilsyneladende sendt en muldvarp ind i leaksternes community for at finde ud af, hvem det er, der lækker oplysninger. Denne muldvarp skulle være en del af Twitter og Discrod-netværkene sammen med andre leakstere og skulle annoncere om lækkede apps, manualer, stjålne enheder og så videre.

Det var i hvert fald sådan, det så ud online, men i virkeligheden gav personen information videre til Apple om, hvem der sad inde med stjålne iPhone-prototyper fra Kina, om Apple-ansatte der lækkede oplysninger, om journalister med nære relationer til leakstere og sælgere.

Se også: Bedste pris på iPhone 12

Muldvarpen er stået frem

Grunden til, at vi ved dette, er, at personen ganske enkelt er stået frem. Der skal være tale om en person ved navn Andrey Shumeyko med onlinealias YRH04E og JVHResearch. Han er nu villig til at fortælle sin historie efter at have følt sig udnyttet af Apple, som han mener burde have kompenseret ham for de oplysninger, han har givet selskabet.

Ifølge de e-mails, der er sendt mellem Shumeyko og Apples Global Security-team, er en del af årsagen til, at han valgte at gøre det, at han havde det skidt med de lækkede historier, han var en del af tidligere og han ville gøre det rigtige.

Han havde også håbet, at han kunne få økonomisk kompensation for sin indsats og på den måde få en ny start på livet. Men sådan blev det ikke. Det er faktisk ret fascinerende at læse, og hvis man har et øjeblik til overs, er det værd at gå ind på Motherboards hjemmeside og læse selv.

Se også: Nyheder om IT, tele og tech

Mere om sagen

Siden redaktionen kørte denne fortælling er der kommet nyt i sagen. Steen Jørgensen fortsatte historien. 19/8/2021 kørte vi en artikel omkring Apple SharePlay kommer ikke med i første version af iOS 15 – Den finder du her. De sidste nyheder om temaet finder du her.