Apple sælger nu iPhone-reservedele og værktøj til private

Apple giver nu forbrugerne mulighed for selv at reparere iPhones, og tilbyder reservedele, -værktøjer og -brugervejledninger til formålet.

Apple sælger nu iPhone-reservedele og værktøj til private

Der sker ting og sager hos Apple for tiden. Først kommer en MacBook Pro med HDMI-port og SD-kortlæser, og nu kommer denne uventede nyhed fra Cupertino-virksomheden. Apple gør det nu let for forbrugere selv at reparere iPhones, ved at stille alt til rådighed, fra reservedele til brugervejledninger.

Apple har i dag annonceret “Reparation via selvbetjening”, hvor kunder nu har mulighed for at foretage deres egne reparationer. Føler man sig tryg ved det, kan man altså bestille originale Apple-reservedele og -værktøjer samt brugervejledninger direkte gennem Apple.

I første omgang bliver reparation via selvbetjening muligt på iPhone 12- og iPhone 13-modellerne. Inden længe bliver egenreparation også tilgængelig for Mac-computere med M1-chips – fra starten af næste år i USA. Ordningen udvides til yderligere lande i løbet af 2022. Kunderne får dermed samme muligheder som 5000 Apple-autoriserede serviceudbydere og 2800 uafhængige reparationsudbydere, som har adgang til disse reservedele, værktøjer og brugervejledninger.

Den nye butik vil tilbyde mere end 200 individuelle reservedele og værktøjer, så kunderne kan udføre de mest almindelige reparationer på iPhone 12 og iPhone 13.

Se også: Find billigste priser på iPhone 12 og 13

De mest simple reparationer af iPhones

Der bliver i første omgang fokuseret på de mest simple reparationer af iPhone, som tilfældigvis også er de mest populære hos værkstederne. Det vil f.eks. skærmen, batteriet og kameraet på iPhones. Der bliver mulighed for yderligere reparationer senere næste år.

“Når vi giver større adgang til originale Apple-reservedele, får vores kunder endnu flere valgmuligheder, hvis der er brug for en reparation,” udtaler Jeff Williams, Apples Chief Operating Officer. “I de seneste tre år har Apple næsten fordoblet antallet af servicesteder med adgang til Apples originale reservedele, værktøjer og uddannelse. Og nu tilbyder vi en mulighed for dem, der ønsker at udføre deres egne reparationer.”, slutter Williams.

Skal man selv kaste sig ud i reparation af en iPhone, anbefaler Apple at man har forberedt sig godt. Man skal derfor starte med at læse reparationsvejledningen for at sikre, at de kan udføre en reparation på sikker vis. Derefter skal kunderne bestille de originale Apple-reservedele og -værktøjer ved hjælp af Apples Online Store til reparation via selvbetjening. Efter reparationen får kunder, som returnerer deres brugte dele til genbrug, tilskud til deres køb.

Se også: Sammenlign pris og kvalitet på iPhones