Apple straffer iPhone-producenten Pegatron

En af Apples leverandører, der blandt andet samler iPhones, har ikke overholdt retningslinjerne og bliver nu straffet med sanktioner og, indtil videre, en enkelt fyring.

Apple straffer iPhone-producenten Pegatron

Ifølge Bloomberg er Pegatron, som er en Taiwan-baseret virksomhed, der samler Apple-enheder, blevet taget i at handle i strid med Apples leverandørkodeks. Som et resultat heraf har Apple suspenderet alle nye forretninger med leverandøren.

Læs også: De først test af iPhone 12 Pro Max

Pegatron på prøve hos Apple

Apple har fundet ud af, at nogle studerende har arbejdet nat og taget overarbejde hos Pegatron, hvilket er i strid med Apples leverandørkodeks. Ifølge Apple gik Pegatron “usædvanligt langt” for at dække over det, og som et resultat er virksomheden nu sat på prøve, indtil de retter op på det.

Ifølge Pegatron har overtrædelserne fundet sted på deres campus i henholdsvis Shanghai og Kunshan, og at det drejede sig om studerende, der havde overarbejde, nattevagt og besad stillinger, der ikke var relateret til deres hovedstudie – noget der ikke er i overensstemmelse med lokale regler og forskrifter.

Apple har sagt, at de ikke har fundet noget bevis for, at der har været mindreårige eller tvangsarbejde, men at de fandt forfalskede papirer, der dækkede over overtrædelserne. Lederen, der var ansvarlig for studenter- programmet i Pegatron, er blevet fyret.

Se også: Sammenlign priser på de bedste iPhones

Tragisk fortid hos Apple-leverandører

Efter en lang række selvmord fandt sted hos Foxconn, Apples største leverandør, fra 2010 til 2013, har Apple rettet fokus på den fysiske og mentale sundhed hos dem, der samler deres produkter.

Apple har tidligere truet med at bandlyse partnere, der ikke følger lokale arbejdslove. I 2013 fyrede Apple blandt andet virksomheden Real Faith Pingzhou Electronics, der havde forfalsket dokumenter om nogle af medarbejdernes alder.

Læs også: iPhone 12 har store problemer med ydelsen i spil

Videre nyt om Apple

Siden vi bragte denne artikel er der kommet nyt i sagen. Lasse Olsen har holdt fast i temaet. 3/11/2020 vinklede vi sagen videre med nyheden om AirPods Pro med lydproblemer kan nu ombyttes hos Apple – Artiklen finder du her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om emnet..