Boston Dynamics tobenede robotter klarer parkourbane

Robotter kan ikke bare danse og gå en tur - de kan de også gennemføre en parkourbane. Se to Boston Dynamics robotter i aktion.

Boston Dynamics har offentliggjort et par videoer, der viser deres Atlas-robotter gennemføre en kompleks parkour forhindringsbane, der kræver balance på bjælker og springbøjler.

Boston Dymanics gennemfører parkourbane

Parkour-rutinen bestod i, at en af de to robotter skulle løbe op ad en række af krydsfinerplader, springe over en kløft og løbe op og ned ad en trappe. Den anden robot blev i mellemtiden programmeret til at hoppe op på en balancebjælke og følge de samme trin som den første robot, men i omvendt rækkefølge.

Begge robotter skulle derefter afslutte rutinen ved at udføre synkroniserede backflips. Du kan se de to robotter lave deres parkourøvelse øverst i artiklen.

Se også: Ting til det smarte hjem

Sværere øvelser end normalt

I følge Boston Dynamics måtte robotterne kører rutinen gentagne gange for at forstå øvelsen og det lykkedes at gennemføre den cirka halvdelen af gangene.

Tidligere var Atlas-robotterne stort set blinde, når de udførte opgaver og de kunne kun lykkes, når de gik gennem forhindringer i uændrede omgivelser. Noget af det svære for ingeniørerne og programmørerne ved denne parkourøvelse var, at robotterne skulle foretage mange kritiske justeringer i farten for at opretholde balancen. De skulle altså orientere sig og tilpasse sig, mens de udførte øvelsen.

Ifølge Boston Dynamics betød dette, at ingeniørerne kunne skabe et mindre antal skabelonadfærd og ikke behøvede at forprogrammere springbevægelser for alle mulige platforme.

Se også: Nyheder om robotter