Dødsfald får Xiaomi og Huawei til at udskyde produktlanceringer 

Jiang Zemin, der har været generalsekretær for det kinesiske kommunistparti, døde i går og det får Xiaomi og Huawei til at udskyde store produktlanceringer

Dødsfald får Xiaomi og Huawei til at udskyde produktlanceringer 

Jiang Zemin var generalsekretær for det kinesiske kommunistparti fra 1993-2002 og præsident i perioden 1993-2003. Han døde i går den 30. november, dagen før tech-virksomheden Xiaomi skulle have lanceret en bred vifte af nye produkter.

Dødsfaldet har dog fået Xiaomi til at udskyde lanceringen på ubestemt tid. De beklager udskydelsen og oplyser videre, at de vender tilbage med informationer om ny lanceringsdato på et senere tidspunkt.

Xiaomi 13-serien skulle være blevet lanceret sammen med MIUI 14 og en masse andre Xiaomi-enheder.

Se også: Find priser på tech-produkter

Jiang Zemins død påvirker også Huawei og MediaTek

Også Huawei oplyser, at de udskyder deres lancering af nye smartwatches, der skulle være blevet præsenteret i morgen fredag. Huawei kan heller ikke oplyse, hvornår de så planlægger lanceringen.

Chipproducenten Mediatek var også på trapperne med deres nye Dimensity 8200 chipset, men Jiang Zemins død i går har også bevirket, at den lancering bliver udskudt.

Jiang Zemin førte Kina ud af isolation efter de prodemokratiske protester på Den Himmelske Freds Plads i 1989 og styrede den økonomiske modernisering af landet. Han døde i en alder af 96 år på grund af leukæmi og omfattende organsvigt.