Efter TDC-opkøb: Store ændringer i Plentis abonnementer

Der er ikke længere fri data i tre ud af fire af Plentis abonnementer, og samtidig er priserne røget i vejret i to af abonnementerne.

Efter TDC-opkøb: Store ændringer i Plentis abonnementer

Da Plenti blev opkøbt af TDC Group for halvanden måned siden, lovede TDC Group, at opkøbet ikke vil betyde nogen ændringer for Plentis nuværende kunder – og det er sådan set også rigtigt nok. Til gengæld får opkøbet konsekvenser for fremtidige kunder hos Plenti.

Læs også: TDC Goup opkøber Plenti

I onsdags sidste uge har Plenti nemlig foretaget store ændringer i alle dets abonnementer, som har betydning for priserne og mængden af tale og data. Plenti tilbyder egentlig kun to abonnementer – et DK- og et EU-abonnement, men begge kan kombineres med et underholdningstilbud for et ekstra beløb. Der er derfor i alt fire abonnementer, som er ændret på forskellige måder.

Fri data forsvinder fra flere abonnementer

Helt konkret har Plenti næsten droppet dets fri data-ordning. Kun i et af de fire abonnementer er det stadig muligt at købe fri data – dog med samme begrænsning som altid, hvor Plenti har lov til at begrænse eller lukke dataforbindelsen ved et pludseligt, unormalt højt forbrug.

Ændringerne betyder, at det helt almindelige og billigste DK-abonnement med fri tale og fri data til 119 kroner nu er blevet 10 kroner dyrere. Dertil er mængden af data forværret mærkbart. Du har nemlig nu kun 30 GB at gøre godt med. Fri tale fortsætter dog med at eksistere i abonnementet.

DK-abonnementet med underholdning oveni er derimod faldet i pris. Hvor det før kostede 199 kroner, er prisen nu 149 kroner. Prisnedsættelsen kommer dog af, at mængden af tale og data er forringet tilsvarende. Fri tale er blevet til 20 timers tale, og fri data er nu blevet til 20 GB data.

Læs også: Plentis skifte til TDC Groups netværk trækker ud

EU-abonnenentet med adgang til underholdning er også faldet i pris. Her er prisen faldet fra 229 kroner til 199 kroner. Modsat alle de andre abonnementer tilbyder Plenti fortsat fri tale og fri data med 5 GB roaming i dette abonnement, og det er altså det eneste, hvor du fortsat har fri data. I dette abonnement er ændringerne altså gået den rigtige vej.

EU-abonnenent uden underholdning beholder samme pris på 149 kroner som før ændringerne, men her får du ikke det samme indhold som før. Hvor du før fik fri data med 5 GB til rådighed i EU-landene, er mængden nu reduceret til 40 GB – fortsat med 5 GB roaming. Fri tale og adgangen til underholdning er uændret.

Plenti har bekræftet, at ændringerne ikke betyder noget for nuværende kunder. Også hvis du har bestilt et abonnement før ændringerne trådte i kraft, men endnu ikke er blevet flyttet til Plenti, vil du beholde det bestilte abonnement.

Plenti er desuden i gang med at flytte alle dets 90.000 kunder fra 3 til TDC Groups stærke 4G-netværk. Plenti bliver dog holdt tilbage af en opsigelsesfrist med 3. Det betyder, at skiftet senest sker i april 2018, men teleselskabet arbejder dog på at afkorte opsigelsesfristen.

Nedenfor kan du se, hvordan Plentis abonnementer har ændret sig:

DK-abonnement:

Indhold Før Nu
Tale Fri Fri
Data Fri 30 GB 
Pris 119,- 129,-

DK-abonnement + underholdning:

Indhold Før Nu
Tale Fri 20 timer
Data Fri 20 GB 
Underholdning Ja Ja
Pris 199,- 149,-

EU/Vesten-abonnement:

Indhold Før Nu
Tale Fri Fri tale
Data Fri (5 GB i EU) 40 GB (5 GB i EU)
Pris 149,- 149,-

EU/Vesten-abonnement + underholdning:

Indhold Før Nu
Tale Fri Fri
Data Fri (5 GB i EU) Fri (5 GB i EU)
Underholdning Ja Ja
Pris 229,- 199,-