Flere OnePlus-kunder melder om kreditkortsvindel

Flere personer har fået deres kreditkort misbrugt. De mistænker, at kortoplysningerne er blevet stjålet fra OnePlus' hjemmeside. OnePlus undersøger nu sagen

Flere OnePlus-kunder melder om kreditkortsvindel

I løbet af sidste uge er der dukket forumindlæg og diskussioner op på internettet fra personer, som mener, at de har fået deres kreditkort misbrugt af svindlere, efter de har købt produkter fra OnePlus’ hjemmeside med selvsamme kreditkort.

Det hele startede i torsdags, hvor en bruger på OnePlus’ forum oprettede en tråd. Trådstarteren oplyste, at han fik misbrugt begge sine to kreditkort, som blev brugt til at købe telefoner på OnePlus’ hjemmeside.

Han oprettede derfor en afstemning, som knap 500 brugere i skrivende stund har besvaret. Omkring en tredjedel har besvaret, at de har fået deres kreditkort misbrugt, efter de har handlet på OnePlus’ hjemmeside de seneste 2 måneder.

Læs også: OnePlus bekræfter: Næste flagskib kommer til sommer

En anden tredjedel svarer, at de har handlet på OnePlus’ hjemmeside via betalingstjenesten PayPal og derfor ikke har været berørte. Den sidste tredjedel har handlet på OnePlus’ hjemmeside uden at have fået deres kreditkort misbrugt.

Med hele 22 sider fyldt med kommentarer er der allerede godt med aktivitet på OnePlus’ forum omkring det mulige kreditkortsvindel, men sagen fik først for alvor opmærksomhed, da forumtråden blev delt på hjemmesiden Reddit i løbet af weekenden. Blandt de over 700 kommentarer oplyste flere personer, at de også havde oplevet at få deres kreditkort misbrugt for flere tusinde kroner, og at de mistænke manglende sikkerhed på OnePlus’ hjemmeside for at være årsagen.

OnePlus
Ifølge et sikkerhedsfirma bliver kortoplysningerne lagret på denne side. Det mener OnePlus dog ikke, at de gør.

OnePlus: Vi undersøger sagen

OnePlus var hurtige til at reagere på kontroversen, der pludselig opstod, så firmaet udgav i går en forumtråd med oplysninger omkring sagen. Her oplyste OnePlus, at man lige nu undersøger sagen om brugere, som mener, at de har fået deres kreditkort misbrugt efter at have købt fra OnePlus’ hjemmeside.

I søndags tog firmaet Fidus Information Security et nærmere kig på OnePlus’ betalingsside. Her kom det frem, at OnePlus benytter handelsplatformen Magento og CyberSource til at håndtere kreditkortoplysningerne. Firmaet konkluderer ikke, at OnePlus er blevet hacket, men fremsætter flere teorier om, hvordan det kan have være tilfældet.

OnePlus oplyser, at der ikke bliver behandlet eller opbevaret nogle kortoplysninger på OnePlus’ egen hjemmeside. Fidus Information Security mener dog, at det netop er tilfældet, og at OnePlus’ hjemmeside ikke lever op til den såkaldte PCI-sikkerhedsstandard indført af VISA og Mastercard. Det gør både Magento og CyberSource dog, men begge tjenester har ifølge firmaet været udsat for kreditkortsvindel.

Læs også: Skift til og fra OnePlus-mobiler med appen OnePlus Switch

OnePlus oplyser derfor også, at man i 2014 begyndte at skifte væk fra Magento ved at implementere yderligere løsninger – noget som kunne se ud til at være det VISA-ejede CyberSource. Betalinger er aldrig gået igennem Magento, oplyser OnePlus.

I forumtråden skriver OnePlus derfor også – måske lidt tøvende, fordi sagen stadig undersøges – følgende: ”Så nej, vi bør ikke være berørte”.

Skulle du alligevel have mistanke om, at dit kreditkort er blevet misbrugt, råder OnePlus dig til at kontakte din kortudsteder, som kan hjælpe med en tilbagebetaling.

Indtil videre er der ikke andet for end at vente på, at OnePlus får undersøgt sagen ordentligt. I mellemtiden kunne vi godt tænke os at høre, om du har oplevet at få dit kreditkort misbrugt efter at have købt på OnePlus’ hjemmeside.

Afstemning

Indlæser ... Indlæser ...