Google arbejder på AirDrop-lignende filoverførsel

Google arbejder på deres version af en Apple AirDrop-funktion, der får navnet Nearby Sharing.

Google arbejder på AirDrop-lignende filoverførsel

Android Beam, den indbyggede filoverførsel i Android, blev aldrig den store succes, for det var hverken let at bruge, pålideligt eller hurtigt. Derimod blev Apples AirDrop til iOS og MacOS hurtigt en succes, netop fordi det var simpelt og hurtigt. Det har givet Google blod på tanden og er i gang med udviklingen af et lignende værtøj, der nu får navnet Nearby Sharing.

I manglen på bedre har flere Android-producenter udviklet deres egne værktøjer til filoverførsel, hvor en løsning der virker på samtlige Android-enheder, vil give langt bedre mening og komme alle brugere til gode. 

Google Nearby Sharing, tidligere kaldet Fast Share, blev først spottet tilbage i juni sidste år, men er nu igen dukket op i Google Play Services. Servicen bruger WiFi til overførsel, men bruger Bluetooth som et håndtryk mellem to enheder.

Brugen af WiFi til overførsel betyder hurtigere overførsel og mulighed for at overføre større filer.

Læs også: Nu er Google Assistent også tolk

Android Nearby Sharing
Her kan man se Googles AirDrop-lignende filoverførsel i brug. Foto: XDA-developers

Nearby Sharing får nyt delings-design

Det er ikke kun selve overførselsteknologien der er ny i Nearby Sharing, men også et nyt layout ikon. Google har endnu ikke officielt præsenteret Nearby Sharing, selvom funktionaliteten længe har været under udvikling. Vi ved stadig ikke hvornår Google har planer om at rulle Nearby Sharing ud, men vi mener ikke det kan vare længe nu.

Læs også: Google Assistent læser snart artikler højt på dansk