Google Assistant bliver mere børnevenlig og får forældrekontrol

Den digitale assistent får forældrekontrol, en alderstilpasset ordbog og børnevenlige svar og forklaringer samt fire nye kønsneutrale stemmer.

Google Assistant bliver mere børnevenlig og får forældrekontrol

Der er nok mange forældre, der kan nikke genkendende til dette: Når det er tid til lektielæsning, snupper man ofte ungerne i at stille fjollede spørgsmål til en digital assistent eller lede efter svar i en video.

Til alle de forældre er der gode nyheder. Google lukker nemlig nu dette smuthul med en række forældrekontroller til Google Assistant.

Bedre forældrekontrol over Google Assistant

Disse nye kontroller gør det muligt at fastsætte en tidsperiode på tværs af alle delte familieenheder, hvor funktionaliteten og indholdet er begrænset baseret på hvem, der spørger.

Man kan sætte begrænsningen, så børnene for eksempel kun får adgang til YouTube Kids og Spotify Kids. Man kan også blokere muligheden for at foretage samtaler eller lytte til nyhederne eller podcasts.

Se også: Hvilke mobilabonnementer er bedst til børn?

Giver mere børnevenlige svar

Børn stiller mange spørgsmål, men de svar, Google Assistant giver, kan være svære for børn at forstå. Detaljerede definitioner hentet fra nettet og lange fremmedord kan være et problem. Derfor introducerer Google også Kids Dictionary.

Det er en forenklet, alderstilpasset ordbog på tværs af højtalere, smarte displays og mobile enheder. Når barnet spørger Google Assistant om betydningen af en ord, får barnet en børnevenlig definition og billede.

Se også: Hvilke telefoner er bedst til børn?

Børnevenlige stemmer

Det handler dog ikke kun om restriktioner og mere børnevenlige svar, når man vil gøre Google Assistant mere børnevenlig.

Google har også udviklet nye ”børnevenlige stemmer”, så assistent bliver mere alsidig. De nye stemmer taler desuden langsommere og lidt mere tydeligt i udtalen for at hjælpe med storytelling, samt at gøre det lettere for børnene at forstå, hvad der bliver sagt.

De nye stemmer hedder Cosmic, Breeze, Explore og Rio, alle bevidst kønsneutrale navne.

I første omgang ruller den nye forælderkontrol til Google Assistant kun ud i USA. Der er ingen forlydender om, hvornår den også ruller ud i andre lande, herunder naturligvis Danmark.