Google holder Android-koden hemmelig

Mens der udvikles på nye Android-versioner, holder Google kildekoden hemmelig for alle mobilproducenter, på nær en enkelt.

Google holder Android-koden hemmelig

Når udviklingsholdet er i gang med at udvikle på en ny stor Android-version, som f.eks. Android 4.0 Ice Cream Sandwich, kan mobilproducenterne ikke sidde og kigge med over skulderen. Koden er nemlig hemmelig for alle andre, end den samarbejdspartner, som er blevet særligt udvalgt.

Det afslører Motorolas senior vice president Christy Wyatt, da hun fornyligt deltog i et rundbords-interview, om fremtiden for Android-enheder på Enterprise markedet.

– ”Når en ny version af Android bliver udviklet, har kun den producent, der arbejder sammen med Google på et såkaldt ’hero device’, adgang til den nye kode, ” fortalte Christy Wyatt.

Motorola havde denne adgang da tabletcomputeren Xoom blev udviklet, og Samsung har været partner med Google på Nexus S og Galaxy Nexus.

Ifølge Motorola-chefen har de øvrige producenter først adgang til koden når ”hero-enheden” rammer markedet, eller nogle få dage før. Herefter starter arbejdet med at tilpasse den nye Android-version til hardwaren, da koden ved frigivelsen er skrevet til den specifikke enhed, der er brugt under udviklingen.

Christy Wyatt påpeger, at det egentlig ikke er producenternes tilpasninger med f.eks. MotoBlur eller HTC Sense, der gør, at det kan trække ud, før nye opdateringer når ud til de enkelte enheder.

– ”Softwaren er aldrig den svære del – det er hardwaren”.

Mobilsiden.dk arbejder på, at få Google til at bekræfte, Motorolas udtalelser.

Opfølgning: Derfor forsinkes nye store Android-versioner

Kilde: Mobileburn