Google Home Hub: Billeder lækket af Googles første Smart Display

Google er på vej med et såkaldt Smart Display - en slags stationær, Google Assistent-drevet tablet med indbygget højttaler til at have stående i hjemmet.

Google Home Hub: Billeder lækket af Googles første Smart Display

Når Google løfter sløret for de to kommende Pixel-smartphones den 9. oktober, kan du formentlig også se frem til mindst et andet produkt: et Smart Display.

Læs også: Google inviterer til Pixel 3 event den 9. oktober

Hjemmesiden Mysmartprice er nemlig kommet i besiddelse af pressefotos, som viser en helt ny Google-enhed frem: Googles første Smart Display kaldet Google Home Hub. Ud over pressebillederne er der også skærmbilleder fra en webshop, hvor en masse detaljer og beskrivelser af enheden er blevet afsløret.

Google Home Hub
Bagsiden af Google Home Hub. Foto: Mysmartprice.com

Enheden består af en 7 tommer stor LCD-berøringsskærm med en endnu ukendt opløsning, men i et 16:9-format. Ifølge de specifikationer, som ses på skærmbillederne, måler enheden 17,5 cm i bredden og 11,8 cm i højden, mens den er 6,7 cm dyb. Vægten lyder på 480 gram.

Den har en stor fuldtonehøjttaler på bagsiden, som ifølge produktspecifikationerne giver krystalklar lyd. Dertil har den en indbygget mikrofon (som kan deaktiveres ligesom Google Home), der genkender din stemme over lange distancer. Af andre teknologier har den indbygget Wi-Fi og Bluetooth.

Google Home Hub
Foto: Mysmartprice.com

At dømme ud fra billederne vil enheden ikke blive drevet af det fulde Android-styresystem, men derimod en simpel Google Assistent-brugerflade.

Idéen med Google Home Hub er, at du kan snakke til den ligesom alle med alle andre produkter, der understøtter Google Assistent. Der, hvor den adskiller sig, er at den også viser informationer på skærmen, f.eks. vejret, næste alarm og hvordan trafiksituationen ser ud inden din næste køretur til arbejde. Den er altså tænkt som et redskab, hvor man hurtigt kan kigge på den og interagere med den, inden man suser afsted om morgenen. Den er også velegnet til at vise dine fotos fra Google Fotos, lyder det fra produktbeskrivelsen.

Det er endnu uvist, hvad enheden kommer til at koste. Lenovo lancerede for nyligt et Smart Display med Google Assistent, og den fik en pris på 249 dollars – cirka 1.550 kroner. Til sammenligning koster den almindelige Google Home 189 dollars. Om Googles Smart Display vil ligge i samme prisleje, er altså endnu uvist.