Google indsamler information om den kollektive trafik

Google er tilsyneladende begyndt at indsamle information om den kollektive trafik, ved at spørge brugere om deres rejse.

Google indsamler information om den kollektive trafik

At Google Maps kan levere trafikoplysinger, er ikke noget nyt. Mange af os bruger det dagligt for at undgå de værste køer i myldretiden. Nu lader det til, at Google også vil til at levere oplysninger om, hvor proppet der er i den oddentlige transport.

Læs også: Google annoncerer Pixel-event med Avengers reklamefilm

Ifølge Android Police er Google Maps begyndt at spørge brugere om, hvor mange passagerer der er i deres tog. Angiveligt er det første gang, at Android-brugere får pop-up vinduet med spørgsmålet, mens iOS-brugere har oplevet det i flere måneder.

Google Train
Foto: Androidpolice.com

Ifølge kilden vil Google vide, hvor mange ledige sæder der i det pågældne tog: mange sæder, få sæder, kun ståpladser eller trænge ståpladser. Kilden kommer fra Sverige, hvor der primært er tale om Android, mens iOS-bruger fra San Fransisco, New York, Washington, Tokyo og Paris har tweetet, at de modtager samme spørgsmål.

Læs også: Google vil revolutionere spilindustrien med Stadia

Google samler masser af data over jordens overflade, ved hjælp af vores Android-enheder, men under jorden, hvor signalet er begrænset, er Google afhængig af brugernes tilbagemeldinger.